characters characters

Situatia universitatilor si a unitatilor de invatamant din judetele aflate sub cod de avertizare meteorologica pentru ziua de marti, 28 ianuarie

28 ianuarie 2014    |   187 vizualizări
Ministerul Educatiei Nationale a centralizat situatia universitatilor si a unitatilor de invatamant din judetele/ municipiul Bucuresti, aflate sub atentionare de cod galben, portocaliu si rosu. Luni, 27 ianuarie, la ora 17.30, inspectoratele scolare judetene au transmis deciziile luate in privinta functionarii unitatilor de invatamant pentru ziua de marti, 28 ianuarie.

Situatia se prezinta astfel:
1. cursuri suspendate integral in Bucuresti si alte 12 judete: Arges, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Prahova, Tulcea, Valcea, Vrancea;
2. cursuri suspendate integral in judetele Buzau, Giurgiu si Braila, cu exceptia gradinitelor din orasele Buzau si Giurgiu, care raman deschise pentru a veni in intampinarea parintilor, si cu exceptia unitatilor de invatamant din orasul Braila, care raman deschise;
3. cursuri suspendate partial in 5 judete: Bacau (cu 3 unitati inchise), Botosani (cu 3 unitati inchise), Dambovita (cu 46 de unitati inchise), Suceava (pentru 5 unitati de invatamant exista probleme de acces pentru o parte dintre elevii care vin din alte localitati, dar aceste unitati raman deschise), Vaslui (cu 26 de unitati inchise, cu doua mai mult, decat situatia inregistrata pana la ora 13.00).

Din cauza conditiilor meteorologice improprii, Universitatea din Pitesti, Universitatea Valahia din Targoviste, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila" si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), ultimele doua din Bucuresti, au decis suspendarea activitatii didactice programate pentru ziua de marti, 28 ianuarie. Precizam ca Universitatea din Bucuresti, ale carei activitati au fost suspendate in cursul acestei zile, isi va redeschide portile, incepand de marti, 28 ianuarie.
 
Conform reglementarilor in vigoare, hotararea de intrerupere temporara a activitatii este exclusiv la latitudinea conducerilor institutiilor de invatamant superior, in virtutea autonomiei universitare.
 
Ministerul Educatiei Nationale recomanda tuturor studentilor sa ia legatura cu secretariatele universitatilor si sa consulte paginile de internet ale acestora.
 
MEN precizeaza ca situatia legata de unitatile de invatamant se poate schimba, in functie de evolutia vremii. Inspectoratele scolare judetene au abilitatea de a decide, pe parcursul zilei, daca unitatile de invatamant din judete pot functiona sau nu la parametrii normali.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu