characters characters

Situatia unitatilor de invatamant preuniversitar cu activitate suspendata in ziua de miercuri, 29 ianuarie

29 ianuarie 2014    |   349 vizualizări
Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a discutat, marti, 28 ianuarie, in cadrul videoconferintelor organizate la ora 09.30 si la ora 13.00, la sediul MEN, cu reprezentantii tuturor inspectoratelor scolare judetene/al muncipiului Bucuresti, despre situatia unitatilor de invatamant din zonele aflate sub cod de avertizare meteorologica.
 
In urma avertizarilor primite de la ANM privind instituirea codului portocaliu si a codului galben pentru Bucuresti si alte 24 de judete, inspectoratele scolare au decis inchiderea integrala a tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar pentru miercuri, 29 ianuarie, in Capitala si in alte 18 judete: Arges, Bacau, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Prahova, Olt, Tulcea, Teleorman, Valcea si Vrancea. In judetele Vaslui si Iasi, cursurile vor fi suspendate doar in mediul rural, iar in judetele Brasov, Covasna, Gorj si Mehedinti unitatile de invatamant vor fi deschise pentru elevi si profesori, chiar daca acestea se afla sub cod galben, deoarece conditiile create permit acest lucru. O situatie exceptionala o reprezinta judetul Botosani, care, desi nu se afla sub niciun cod de avertizare meteorologica, va avea doua scoli inchise din cauza faptului ca elevii vin din localitati aflate sub cod de avertizare. Conform ANM, in ziua de miercuri, 29 ianuarie, intre orele 06.00 - 23.00, in majoritatea judetelor vizate de atentionare va ninge, vantul va avea intensificari ce vor depasi 55 km si chiar 70 de km pe ora, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri si, local, se va depune polei.
 
Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a solicitat fiecarui inspectorat scolar sa informeze opinia publica in legatura cu situatia tuturor unitatilor de invatamant din judetele lor.
 
Din cauza conditiilor meteorologice improprii, Universitatea Bucuresti a decis sistarea tuturor activitatilor pentru zilele de miercuri, 29 ianuarie, si joi, 30 ianuarie. La randul lor, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti si Universitatea din Pitesti au decis sasuspende activitatile didactice pentru ziua de miercuri, 29 ianuarie. Hotararea de intrerupere temporara a activitatii apartine exclusiv conducerilor institutiilor de invatamant superior, in baza autonomiei universitare.
 
Ministerul Educatiei Nationale recomanda tuturor studentilor sa  contacteze secretariatele universitatilor si sa consulte paginile de internet ale acestora.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu