characters characters

Situatia elevilor prezenti si a celor eliminati la proba de limba si literatura romana din cadrul examenului de bacalaureat

03 iulie 2012    |   276 vizualizări
Luni, 2 iulie, a avut loc prima proba scrisa a examenului de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2012 - proba de limba si literatura romana. Conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene, s-au prezentat 158.155 candidati din totalul de 172.124 potentiali participanti.

In raport cu numarul celor care au sustinut proba, 120 de elevi au fost eliminati din salile de examen din cauza tentativelor de frauda la care au recurs (utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutatoare nepermise). Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in Bucuresti (18), Dolj (13) si Caras-Severin (9). Precizam ca, potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului, acesti elevi au pierdut dreptul de a sustine bacalaureatul in urmatoarele doua sesiuni. Noua centre de examen au solicitat varianta de rezerva ca urmare a unor situatii specifice (intarzieri ale elevilor din motive obiective).

Marti, 3 iulie, elevii care provin de la scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine proba de limba materna. In zilele urmatoare, respectiv, miercuri, 4 iulie si vineri, 6 iulie, se vor desfasura proba obligatorie a profilului si proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

Prima afisare a rezultatelor va avea loc duminica, 8 iulie. Luni, 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00 vor putea fi depuse contestatiile. Solutionarea acestora este prevazuta in perioada 10 - 12 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 13 iulie.

Articol complet: Edu.ro



examenultau.ro Bucuresti 0372156300 - citeste mai mult

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu