characters characters

Organizatia Mondiala a Sanatatii: Sinuciderea face mai multe victime printre adolescente decat accidentele sau bolile

11 iunie 2015    |   458 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

sinuciderea in randul adolescentilor
Sinuciderea face tot mai multe victime in randul adolescentilor, conform unei statistici realizata de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Daca pana nu demult, decesul fetelor cu varsta cuprinsa intre 15 si 19 ani se datora accidentelor de masina, bolilor sau complicatiilor de pe urma avortului, acum, principala cauza a decesului o reprezinta sinuciderea.

Statistica ofera informatii privind 6 regiuni din lume. In Europa, suicidul este pe primul loc in topul cauzelor de mortalitate in randul adolescentilor, spre deosebire de Africa unde tinerele mor din cauza infectarii cu HIV. Spre deosebire de acest continent, peste tot in lume, sinuciderea se afla printre primele 3 cauze principale ale mortii printre adolescente.

In randul baietilor, motivul pentru care se inregistreaza cele mai multe decese il reprezinta accidentele de masina.

Sinuciderea apare mai frecvent la fete pentru ca in anumite tari (exemplu cele din sudul Asiei) acestora li se interzice accesul la educatie, nu li se permite sa lucreze fiind nevoite sa isi asume rolul de viitoare sotii. Deseori mariajele fortate, saracia sau violenta sunt motive pentru ca adolescentele sa-si ia viata. La fel se intampla si in India, insa in Europa, presiunea sociala si izolarea sunt motivele ce stau la baza suicidului in randul fetelor. Doctorul Amy Chandler sustine ca singura explicatie pentru care fetele recurg la automutilari si chiar sinucidere atunci cand isi exprima depresia, anxietatea sau furia este ca “asa simt ca detin controlul. Corpul lor este ceva asupra caruia au control deplin. Baietii isi vor exprima diferit emotiile. Ei pot sa dea cu pumnul in masa ori sa se bata. Fetele se vor rani pe ele insele.”

Sursa: Telegraph.co.uk


*Sursa foto: World Health Organisation

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu