characters characters

Copiii britanici vor invata la scoala cum sa faca fata singuratatii

24 octombrie 2018    |   1455 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

singuratatea la copii
Din Septembrie 2020, copiii din Marea Britanie vor invata de la cadrele didactice cum sa evite singuratatea si izolarea sociala.

Citeste si alte materiale pe aceasta tema:

Cum il ajuti pe copil sa faca fata respingerii sociale

Cand copilul tau spune:"Nu am prieteni"


Guvernul Marii Britanii a lansat un plan care sa ajute la combaterea izolarii sociale, incepand cu clasele primare. Elevii vor particpa la lectii obligatorii de Educatie sociala sau Educatia relatiilor, iar aceste lectii vor fi incorporate in orele de educatie sexuala din liceu.


In intreaga lume, studiile arata ca oamenii sufera din ce in ce mai mult de singuratate, atat la varste mici, cat si la varste inaintate.


Efectele singuratatii asupra sanatatii pot fi grave: imunitate scazuta la infectiile virale, somn insuficient si probleme cardiovasculare precum hipertensiunea. Specialistii fac diferenta intre singuratate si izolare sociala. Singuratatea este un sentiment care poate sa depinda sau nu de cat de multe relatii apropiate are o persoana. Astfel, unii oameni se pot simti singuri chiar daca nu sunt izolati din punct de vedere social. Cu toate acestea, izolarea sociala este un factor important care contribuie la sentimentul de singuratate.


Specialistii in psihologie arata ca scoala este un loc potrivit in care copiii sa invete despre efectele negative ale singuratatii, despre cum pot comunica si cum isi pot sprijini prietenii si despre procesele de gandire care sunt asociate cu sentimentul de singuratate.


In prezent, exista multe initiative de educatie socio-emotionala a copiilor in scoli, menite sa previna problemele de sanatate emotionala care sunt in crestere in randul copiilor si adolescentilor.


Cercetatorii recomanda si ca istoria sau educatia civica sa fie predata astfel incat sa incurajeze empatia si sa descurajeze izolarea sociala intre grupuri sociale de elevi.


Julianne Holt-Lunstad, psiholog si cercetator la Brigham Young University, arata ca elevii ar trebuie sa fie invatati si cum sa isi reformuleze raspunsurile negative la anumite situatii sociale. “Am fost cu totii in situatia in care am trimis un mesaj cuiva si nu ne-a raspuns imediat. In loc sa presupunem ca ne resping sau nu ne dau atentie, ne putem gandi ca poate sunt ocupati. Daca le atribuim o intentie negativa, devenim la randul nostru rautaciosi si iritati, putand sa avem reactii care nu vor ajuta prietenia noastra.”


Cu alte cuvinte, atunci cand interpretam negativ comportamentele sociale ale celor din jur, propriul nostru comportament va oglindi acest lucru. In prezent exista si alte programe in scoli, dedicate prevenirii bullying-ului, abuzului de substante si suicidului. Insa un program care previne singuratatea si ii ajuta pe copii sa o depaseasca poate avea efecte pozitive asupra acestor probleme.

Sursa: TheAtlantic.com

*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu