characters characters

Semnarea protocolului de colaborare in domeniul educatiei intre Romania si Federatia Rusa

26 aprilie 2012    |   354 vizualizări
Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, domnul Catalin Ovidiu Baba, s-a intalnit miercuri, 25 aprilie 2012, la Bucuresti, cu Igor Remorenko, adjunct al ministrului rus al Educatiei si Stiintei. Pe langa discutarea unor detalii legate de Conferinta Ministeriala a Procesului Bologna (Bucuresti, 26-27 aprilie), cei doi demnitari au semnat Protocolul de colaborare intre cele doua state in domeniul educatiei.
Conform documentului, partile se angajeaza sa realizeze colaborarea in domeniul invatamantului prin schimburi de studenti, doctoranzi/aspiranti, stagiari, cercetatori si cadre didactice; schimburi de materiale stiintifice si didactice; schimb de informatii privind politica educationala din ambele tari, respectiv studierea si predarea limbii si literaturii romane in Federatia Rusa si a limbii si literaturii ruse in Romania, precum si dezvoltarea unor relatii directe intre institutiile de invatamant romane si ruse. Protocolul este valabil pe o perioada de 5 ani de la data semnarii.

„Semnarea acestui protocol vine dupa un lung efort, efort prin care, practic, se deschide calea cooperarii intre cele doua state. Depinde de fiecare institutie de invatamant in parte cum va reusi sa fructifice acest cadru formal pe care noi il punem astazi la dispozitie", a declarat Catalin Ovidiu Baba, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Oficialul din Federatia Rusa a propus crearea unei pagini web dedicate acestui protocol de colaborare, precum si identificarea primelor doua universitati partenere care sa se ocupe de programul colaborarii pentru acest an. In opinia domnului Igor Remorenko, o alta modalitate de a stimula si inlesni colaborarea intre cele doua state ar fi infiintarea unui Centru Cultural Roman la Moscova dupa modelul Centrului Cultural Rus care functioneaza la Bucuresti.

Sursa: Edu.ro


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu