characters characters

Se lanseaza primul Institut pentru Fericire din Sud-Estul Europei

26 iunie 2013    |   313 vizualizări
Luni, 1 iulie, incepand cu ora 18.30, Asociatia Initiativa pentru Fericire va lansa primul Institut pentru Fericire din Sud-Estul Europei. Acesta isi va desfasura activitatea in str. Avrig, nr 29 si va fi locul unde se pot intalni persoanele dornice sa inteleaga mai bine care sunt factorii care ii fac fericiti.

Institutul va fi alcatuit dintr-o cafenea si o terasa, deschisa pe parcursul verii, un spatiu de biblioteca, deschis celor dornici sa afle informatii despre cum isi pot imbunatati viata prin educatie nonformala, spatiu de lucru si spatiu de relaxare in care se vor desfasura si jocuri de societate. Tot in cadrul Institutului vor avea loc difuzari de filme si documentare, evenimente de networking si alte evenimente desfasurate de Asociatie.

Romania e cea mai nefericita tara din UE

Asociatia Initiativa pentru Fericire si Institul pentru Fericire au luat nastere datorita unor statistici ingrijoratoare. Intr-un studiu facut de Gallup World Poll pentru Organizatia Natiunilor Unite in 2012, Romania este cea mai nefercita tara din Uniunea Europeana, fiind surclasata la nivel mondial de state precum Kuwait, Vietnam, Myanmar sau Kosovo. Studiul a masurat raspunsurile oamenilor privind fericirea ca emotie amintita (de exemplu, cat de fericiti au fost ieri) si fericirea evaluata de-a lungul vietii (de exemplu, cat de fericiti sunt cu viata lor in general).

De asemenea, studiul a aratat ca fericirea perceputa de oameni revine din: un grad scazut al nivelului de saracie extrema, grija pentru mediu, incluziunea sociala si modul in care oamenii se raporteaza la minoritati si un sistem de guvernare bun, prin care membrii societatii simt ca au impact asupra deciziilor politice care ii afecteaza. Astfel, Institutul va reprezenta un spatiu fizic in care oamenii sa aiba acces la o comunitate, aceea a persoanelor interesate de fericirea lor. Acestia se vor putea cunoaste prin intermediul evenimentelor desfasurate in Institut si nu numai.

Fericirea poate fi masurata la nivel de individ sau societate

O generatie intreaga de studii facute de psihologi, economisti, cercetatori si sociologi a aratat ca fericirea, desi o experienta subiectiva, poate fi masurata obiectiv si poate fi legata de caracteristicile unui individ sau unei societati. Promotorii stiintei pozitive (cea care teoretizeaza fericirea) mentioneaza ca fericirea reprezinta un produs al urmatorilor factori: gandire pozitiva, orientata catre solutii, gasirea unui scop in viata si relatii solide cu cei din jur, sentimentul de apartenenta la comunitate.

Luand aceste lucruri in considerare, Asociatia Initiativa pentru Fericire a decis sa actioneze in directia cresterii gradului de fericire al romanilor, atat cel individual, cat si cel colectiv, dorind ca in viitor sa plaseze astfel Romania intre cele cateva state care masoara gradul de fericire al populatiei, printre care se numara Bhutan si Marea Britanie. Initiativa este unica in Romania, iar unul dintre membrii fondatori, Malina Chirea, explica de ce au dorit sa realizeze un Institut pentru Fericire:
„Institutul pentru Fericire este un spatiu care incurajeaza frumosul autentic, in toate formele lui: de la gandire pozitiva, educatie continua si nu in ultimul rand, sentimentul puternic de apartenenta la o comunitate. Orice persoana care vine in acest spatiu va trai experiente asemanatoare celor de mai sus: poate gasi carti pe care sa le citeasca, va intalni oameni interesanti, se va bucura de mancare si bauturi sanatoase si de o servire atenta.
Incurajam oamenii sa ne viziteze si sa se bucure de un loc in care sunt favorizate descoperirile intamplatoare si extraordinare
.

La petrecerea de lansare a Institutului sunt asteptate 100 de persoane, iar persoanele care vor sa participe o pot face cu un mail de confirmare la Cristina.Toma@ipf.ro pana pe 29 iunie. Institutul va fi ulterior deschis intre orele 10 si 24.

Detalii pe site: www.institut.ipf.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu