characters characters

Se anunta spectacole renumite, din tara si din strainatate, la Festivalul International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti”

29 iulie 2013    |   251 vizualizări
Teatrul Ion Creanga a incheiat selectia spectacolelor pentru cea de-a IX-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti”, eveniment ce va avea loc in perioada 28 septembrie – 5 octombrie a.c.       
                        
Initiat in anul 2005, de catre Cornel Todea, Festivalul isi propune sa fie un program complex de educatie teatrala, culturalizare si formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri si ateliere de teatru. Ca recunoastere a valorii sale, festivalul a primit titulatura de Festival ASSITEJ – Asociatia Internationala a Teatrelor pentru Copii si Tineret – cea mai prestigioasa organizatie mondiala de profil.               
                          
La evenimentul din aceasta toamna au fost selectate trupe profesioniste din tari precum: Marea Britanie, Belgia, Franta, Italia, Slovenia, Germania, Bulgaria, dar si din România. O mare parte dintre acestea au fost deja premiate la festivaluri renumite din strainatate. De altfel, organizatorii anunta ca in acest an isi vor largi spatiul de joc, incluzând in program si reprezentatii ce vor fi sustinute la Palatul Copiilor, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, Teatrul Mic, Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" etc. Programul va fi anuntat la inceputul lunii septembrie de catre organizatori, moment in care vor fi puse in vânzare biletele si abonamentele. Pana atunci, sunteti invitati sa ramâneti in contact cu noutatile festivalului pe www.fitc.ro, respectiv www.teatrulioncreanga.ro, si sa va notati in agenda, inca de pe acum, perioada Festivalul International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti”: 28 septembrie – 5 octombrie.     
                
Organizatori: Teatrul Ion Creanga                               
Co-organizatori si finantatori sunt Primaria Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si UNITER.

Teatrul Ion Creanga este o institutie publica de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si finantat de la bugetul local. Misiunea sa este de a crea si promova spectacole de teatru de inalta valoare artistica, de a coordona si implementa programe de cercetare si proiecte cu caracter educativ, social-formativ si estetic, destinate copiilor cu vârste cuprinse intre 0 si 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, parintilor sau tutorilor legali.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu