characters characters

Scrisoarea unei fetite a convins o editura sa schimbe numele unei colectii de carti

07 ianuarie 2015    |   467 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Copiii, in special fetele, se simt intimidati de domeniul stiintelor, iar parintii sunt mai preocupati de aspectul fizic al fiicelor lor decat de inteligenta acestora. Asadar, initiativa unei fetite de a demonstra ca o carte „pentru baieti” poate fi la fel de interesanta si pentru fete este binevenita.

Parker Dains este o fetita de 7 ani, locuieste in California si, dupa ce a citit cu interes o carte despre insecte, a ramas dezamagita de titlul acesteia: „Cele mai mari si cele mai „cool” carti pentru baieti” (in original: "Biggest, Baddest Books for Boys"). A decis sa faca ceva in privinta acestui lucru si, sprijinita de parintii sai, a scris o scrisoare editurii care a publicat cartea.

scrisoarea lui Parker Dains

Iata ce a scris Parker in aprilie:

„Draga editori,

Sunt o fata de 6 ani si tocmai am citit „Cea mai mare si cea mai cool carte despre insecte”. Mi-a placut foarte mult sectiunea despre insectele care stralucesc in intuneric si testele de evaluare de la final. Cand am vazut titlul de pe coperta, „Cele mai mari si cele mai cool carti pentru baieti”, m-am intristat foarte tare. Am fost foarte trista pentru ca nu ar trebui sa existe o carte doar pentru baieti. Ar trebui sa schimbati titlul din „Cele mai mari si mai cool carti pentru baieti” in „Cele mai mari si cele mai cool carti pentru baieti si fete”, pentru ca si unele fete isi doresc sa fie entomologi.”

Peste 20 zile, Parker a primit raspunsul editurii ABDO Publishing, care printre altele, spunea: ”Cu siguranta ar trebui sa existe „Cele mai mari si cele mai cool carti” pentru toata lumea. Pana la urma, si fetelor le pot placea lucrurile care le plac baietilor! Am decis sa iti urmam sfatul. Urmatoarea colectie se va numi pur si simplu „Cele mai mari si cele mai cool carti”.

Iar in noiembrie anul trecut, Parker a primit prin posta un pachet de carti intitulate „Cele mai mari si cele mai cool carti” din partea editurii.

Parker a declarat pentru un ziar local ca: „Am fost atat de fericita si de plina de energie, de parca as fi putut alerga in intreaga lume!” si „E super ca am primit chiar si o scrisoare... mi-au ascultat sfatul. O sa fiu cel mai bun sfatuitor cand o sa fiu mare! Cred ca editura a invatat o lectie... Daca vor, baietii pot avea parul lung, iar fetele pot avea parul scurt.”

Parintii lui Parker sunt foarte mandri de initiativa fetitei lor si de faptul ca a depus efortul pentru a aduce o schimbare.

Sursa: MercuryNews.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu