characters characters

Scoala care amendeaza parintii daca intarzie sa ii ia pe copii acasa

Fiecare 5 minute de intarziere ar fi urma sa fie amendate cu 1 lira

06 februarie 2020    |   1215 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

scoala care amendeaza parintii daca intarzie sa isi ia copiii acasa
O scoala din Marea Britanie ar putea sa inceapa sa ii amendeze pe parintii care intarzie sa ii ia pe copii acasa. Copiii termina orele la ora 15:30, iar parintii care intarzie dupa 15:40 ar urma sa plateasca o amenda de o lira pentru fiecare 5 minute de intarziere. De asemenea, conducerea scolii a decis sa cheme serviciile de asistenta sociala daca elevii raman neluati acasa dupa ora 16:00.

Scoala isi justifica decizia prin costurile pe care le implica intarzierile parintilor: cadrele didactice trebuie sa fie platite in plus daca raman peste program pentru a avea grija de copii dupa terminarea orelor. In acest fel, alte aspecte ale bugetului scolii vor fi afectate.

Citeste si:

Scoala care aminteste parintilor sa isi salute copiii cand vin sa ii ia acasa

Scoala care a renuntat la pedepse


Cadrele didactice din scoala arata ca un numar mare de elevi raman in scoala pana la ora 16, desi orele se termina la 15:30, iar copiii ai caror parinti intarzie dau semne de anxietate si stres si se ingrijoreaza in legatura cu parintii lor. „In mod cert nu este o situatie prin care ne dorim sa treaca un copil.”.


Potrivit BBC, parintii au pareri amestecate privind amenzile, unii aproband ideea pentru parintii care intarzie in mod repetat, altii considerand ca parintii nu au nicio scuza pentru a intarzia, iar altii spunand ca masura este oarecum meschina.

Conducerea scolii a mai adaugat ca parintii vor primi trei avertizari, dupa care vor fi amendati cu suma de o lira pentru fiecare 5 minute de intarziere pentru un copil. Parintii care pot dovedi circumstante atenuante rezonabile (precum accidente de masina, boala sau inundatii) vor fi scutiti de aceste masuri.

Sursa: BBC.co.uk


Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu