characters characters

Schimbare majora in Educatie: Fondul clasei va fi legal

17 mai 2013    |   753 vizualizări
Scolile din Romania vor primi in curand mai multi bani, dar nu de la bugetul de stat, ci de la parintii elevilor, informeaza Realitatea.net.
Ministrul Educatiei vrea sa extinda si la institutiile de invatamant sistemul de donare a 2% din impozitul pe profit existent.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie a declarat ca lucreaza la un mecanism prin care banii sa ajunga mult mai usor la scoala, iar parintii si oamenii care vor sa doneze bani institutiilor de invatamant sa o poata face direct in conturile scolii.

Articol complet: RomaniaLibera.ro

Comentează:
6 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • dragnea izabel
    dragnea izabel    23.05.2013 - 11:25
    Eu donez de catva ani acesti bani la tot felul de fundatii dar niciodata nu am fost informata ce s-a facut cu ei.As prefera sa-i donez ptr. scoala in care invata copilul meu .As auzi sau vedea unde se duc acesti bani, iar invatatorii si profesorii din scoala nu s-ar mai umili in fata unor parinti cu posibilitati sau relatii care in general au si copii prost crescuti ptr.a pune in aplicare tot felul de proiecte care sunt bune tot ptr. copii nostrii.Ar putea ajuta copii cu performante scolare dar fara posibilitati ptr.ca sunt profesori care ar pregati acesti copii gratuit ,dar ca sa participi la olimpiade sau diverse concursuri in alta localitate ai nevoie de masina si bani de buzunar ptr. acesti copii.
  • Utilizator Anonim
    Grădiniţa Broşteni    22.05.2013 - 15:47
    Ar fi o soluţie extraordinară!
  • Utilizator Anonim
    beatrix kiddo    22.05.2013 - 11:25
    Nu conteaza cati bani intra in sistemul de invatamant. Cata vreme nu se elimina spaga si coruptia, e degeaba. Este o spaga mica si o coruptie slinoasa, cu flori de 8 martie, cu o pereche de ciorapi, cu mersul la meditatii la proful de la clasa ( ca sa-l invete ce trebuie), cu cartonul de prajituri de ziua " doamnei"....Intrebati profesorii de liceu cati elevi de clasa a 9a au care nu stiu sa citeasca, nu stiu tabla inmultirii, nu stiu sa invete sau nu pricep ce au citit... Intrebati cati studenti agramati sunt la facultate...
  • Utilizator Anonim
    natasa    22.05.2013 - 10:45
    Doamnelor,este vorba de impozitul pe care oricum il dati la stat.Asa,macar stiti unde merge. Si apoi, 2% este 2%,nu depinde de numarul copiilor pe care-i ai la scoala.Nu poate fi obligatoriu,in primul rand pentru ca nu toti parintii sunt salariati.
  • Utilizator Anonim
    Matei Clara    22.05.2013 - 10:01
    Cea mai mare tampenie. Atunci de ce ni se mai opresc taxe, daca statul oricum nu este in stare sa aloce banii acolo unde trebuie?? Stiam ca invatamantul este gratuit. Cum fac "dragii nostri demnitari" sa scada alfabetismul, rata abandonului scolar, sa creasca numarul de copii, viitori contribuabili, daca nu sunt in stare sa gandeasca ceva bun pentru viitor??
  • Utilizator Anonim
    Draga Nita    22.05.2013 - 08:58
    Nu sunt de acord cu legalizarea acestei contributii.
    Daca se va face asa ceva, atunci va fi ceva obligatoriu, rezulta ca scoala nu mai este gratuita si asigurata de stat. In aceasta situatie, copii care nu-si permit nici macar rechizite cum vor platii aceste fonduri (si nu sunt sume mici de bani)? Sa te fereasca domnul sa ai 2-3 copii la scoala.De unde scoti atatia bani? Sa vedeti atunci abandon scolar.
    Ar trebui ca demnitarii nostri sa nu incurce mai rau itele vietii.
    Cu stima, mama a doi copii scolari
    Draga Nita