characters characters

Scandalul invatatoarei care-si terorizeaza elevii. Medic psihiatru: „Unul dintre copii a vrut sa se sinucida”

01 noiembrie 2012    |   603 vizualizări
Un scandal imens a izbucnit la Colegiul Nicolae Iorga din Capitala, dupa ce o mamica a inregistrat-o pe o invatatoare in timp ce ii jignea ca la usa cortului pe scolari si ii ameninta ca ii da cu capul de tabla. Totul a iesit la iveala dupa ce parintele a plasat un reportofon in ghiozdanul copilului, care incepuse sa fie tot mai speriat de scoala.

Mai grav, in loc sa se revolte impotriva dascalului, ceilalti parinti au facut front comun impotriva parintelui care a inregistrat cadrul didactic, pe motiv ca „nu trebuia sa faca valuri”. Psihiatrul Gabriel Diaconu este revoltat ca invatatoarea este lasata in continuare sa intre la clasa.

Articol complet: Evz.ro

Comentează:
4 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Ionescu Gabriela
    Ionescu Gabriela    02.11.2012 - 10:29
    @ nina: Desigur, si copilul de 6 ani care a ajuns la psihiatru exagereaza, nu doar parintii. Este si normal ca in fiecare zi invatatoarea sa tipe la tine cate 4 ore pe zi, presupun... Mai presupun ca un parinte care stie ce este bine pentru copilul lui nu isi doreste un astfel de cadru didactic la clasa, totusi. Sper ca acest "scandal" sa creeze un precedent si alte cadre didactice cu probleme de comportament sa consulte un psiholog/psihiatru inainte a mai intra la clasa, macar pentru a evita sa devina subiectul unui scandal. De asemenea, probabil ar trebui sa mai parcurga o data cu atentie psihologia dezvoltarii copilului si cursurile de pedagogie, pentru a intelege de ce asemenea comportament nu este admisibil din partea unui cadru didactic.
  • viorica chiru
    viorica chiru    01.11.2012 - 13:42
    Sunt dascal de 15 ani si parinte. Nu sunt de acord cu dna invatatoare. Educatia se face cu vorba buna nu cu jignirile, Daca iti apropii copilul si il respecti ,ii impui asta si lui,indirect. Intr-adevar, parintii pot fi subiectivi si tentati sa dea cu piatra in dascal,dar cea mai mare munca un profesor, invatator, o are cu parintele. Copilul este ceea ce vede in familie.Sensibilitatile lor, temerile, isi au radacina in familie.
    Sincer, daca as fi in locul acelor parinti as discuta intii cu invatatorul. Poate asta au facut si parintii respectivi, cine stie...
    M-a ajutat Dumnezeu sa imi dau copilul pe miinile unei invatatoare blinde, tinara si draguta. Este un mare plus faptul ca ia un start bun in ceea ce priveste scoala.
    Le doresc parintilor rabdare si incredere in Dumnezeu si dnei invatatoare sa priveasca in sufletul dumneaei si sa vada unde a gresit. Copiii sunt rasfatati, obraznici, mai inceti, unii dinte ei, dar sunt copii, suflete pe care noi, dascalii, sprijiniti de parinti, le modelam, le formam pentru viata.Daca vrem sa fie totul mai bine, aici trebuie sa avem grija.
  • COTIRLAN LUMINITA
    COTIRLAN LUMINITA    01.11.2012 - 13:42
    D-na Nina, va respect opinia, dar va spun din proprie experienta ca nu intotdeauna lucrurile stau asa cum le prezentati dv-stra.Ce pot sa afirm este ca, desi in cazul nostru, copiii erau terorizati de o doamna invatatoare cu probleme comportamentale grave, cunoscute de mai multe generatii, nu s-a luat nici o masura impotriva dumneaei.Intotdeauna avea dreptate( pentru ca...era sustinuta...).Respect munca tuturor cadrelor didactice care sunt in primul rand, oameni. Din fericire, dupa acest episod nefericit din viata noastra(pentru ca doamna avea acelasi comportament si cu noi, parintii...),am intalnit un om adevarat, care stia sa fie si bland si dur, atunci cand trebuia, castigand astfel atat stima parintilor dar si dragostea copiilor!
  • Utilizator Anonim
    nina    01.11.2012 - 12:28
    Cred k uneori parintii exagereaza. Li s-a oferit mana libera si de acum orice se intampla la scoala este vinovat cadrul didactic.Bine este ca si parintii sa acorde mai multa atentie copiilor la teme.Se asteapta ca scoala sa le ofere totul pe gratis si mereu trag de barnete cadrul didactic. Pentru parinti , cadrul didactic e o marioneta pe care si-o doresc manevrata cum dorec.invatatorul nu mai are niciun cuvant de spus. Intr-adevar d-na invatatoare le-a vorbit urat copiilor , dar se exagereaza.