characters characters

Sase medalii, dintre care doua de aur, la Olimpiada Internationala de Matematica

17 iulie 2012    |   692 vizualizări
Olimpicii romani au cucerit sase medalii - doua de aur, trei de argint si una de bronz - la a 53-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata la Mar del Plata (Argentina), in perioada 4-16 iulie 2012.

Multiplu medaliat la competitiile regionale si internationale de profil, Omer Cerrahoglu, absolvent al clasei a X-a la Colegiul National „Vasile Lucaciu" din Baia Mare, si-a trecut inca o medalie de aur in palmares. A doua medalie de aur a fost cucerita de Radu Bumbacea, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu" din Bucuresti, si el laureat in numeroase randuri la aceleasi concursuri.

Medaliile de argint au intrat in posesia Ioanei Tamas si a colegilor sai Octav Dragoi si Stefan Ivanovici, toti absolventi in acest an ai Liceului International de Informatica din Bucuresti. Medalia de bronz i-a revenit lui Stefan Spataru (clasa a X-a, Liceul International de Informatica din Bucuresti).

La editia din acest an au participat 548 de concurenti din 100 de tari. In ierarhia neoficiala pe natiuni, Romania a ocupat locul 1 in Europa si locul 10 la nivel mondial.

Sursa: Edu.ro  

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu