characters characters

Sanatatea mintala – cauza si efect al suspendarii scolare

Elevii suspendati de la scoala tind sa aiba probleme de sanatate mintala

31 ianuarie 2020    |   690 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

sanatatea mintala cauza si efect al suspendarii scolare
Un studiu britanic recent arata ca elevii care sunt suspendati de la scoala din motive disciplinare tind sa aiba probleme de sanatate mintala, acestea fiind atat o cauza, cat si un efect al excluderii copiilor din scoala. Studiul atrage atentia asupra nevoii elevilor care au probleme de disciplina scolara sa primeasca ajutor specializat multidisciplinar (atat din punct de vedere emotional, cat si pedagogic).

Citeste si:

Scoala care a renuntat la pedepse - studiu de caz

De ce trebuie sa intelegem traumele emotionale din copilarie pentru o disciplina scolara eficienta


Studiul a fost realizat de Universitatea din Exeter si a scos in evidenta, printre altele, diferente dintre fete si baieti in privinta relatiei dintre sanatatea mintala si excluderea scolara.

Baietii care incep scoala cu probleme de sanatate mintala au un risc mai ridicat de excludere din scoala in clasele primare. Pe de alta parte, foarte putine fete sunt suspendate in ciclul primar, astfel incat nu se poate spune cu siguranta daca problemele de sanatate mintala sunt cele care determina excluderea lor scolara.

In plus, pentru fetele suspendate in ultimul an de scoala, efectele asupra sanatatii lor mintale sunt mai puternice decat asupra baietilor exclusi de la scoala in acelasi moment.

Specialistii arata ca: „Aceasta cercetare arata ca problemele de sanatate mintala sunt atat cauza, cat si efect al exluderii scolare. Acesti copii se confrunta deseori cu o gama larga de dificultati si au nevoie atat de specialisti in educatie, cat si de specialisti in sanatate mintala care sa actioneze rapid si eficient pentru a preveni excluderea scolara si a imbunatati atat rezultatele scolare, cat si sanatatea mintala.”

In Anglia, 1 din 8 copii cu varsta intre 5 si 19 ani are cel putin o tulburare mintala, iar excluderea din scoli a atins apogeul intre anii 2017-2018, cand 7900 de elevi au fost exclusi, ceea ce inseamna cel putin 42 de elevi pe zi.

Studiul arata ca elevii problema sunt de fapt elevi vulnerabili, care au nevoie de ajutor si sprijin cat mai devreme, pentru a evita probleme emotionale si de comportament mai grave.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu