characters characters

Sanatatea fetelor este afectata de lipsa unui parinte

07 ianuarie 2016    |   701 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

divortul si sanatatea fetelor
Divortul este un moment de cumpana care afecteaza toti membrii familiei, fie ei adulti sau copii. Un studiu recent aparut arata ca pe termen lung, divortul parintilor poate avea consecinte negative asupra copiilor.

Studiul realizat de Universitatea din Illinois a cercetat legatura dintre divortul sau absenta unui parinte si problemele de sanatate, riscul de aparitie a depresiei si a fumatului la copii.

„Sanatatea fetelor este mult mai sensibila la structura familiala. Studii anterioare au aratat ca ruperea unei familii afecteaza mai mult baietii la nivel cognitiv, educational si emotional. Noi am descoperit ca atunci cand este vorba de o familie nontraditionala (parinte singur sau parinte vitreg, de exemplu) fetele sunt mai predispuse sa dezvolte depresie si probleme de sanatate decat baietii”, sustin cercetatorii.

Studiul a fost realizat pe un numar de 90 000 de adolescenti si a durat 13 ani. Varsta este o variabila importanta conform rezultatelor studiului.

„Intre 6 si 10 ani, fetele sunt extrem de vulnerabile. Absenta tatalui la aceasta varsta este asociata cu dezvoltarea comportamentelor de risc, in special fumatul, dar si aparitia simptomelor depresive, mai tarziu. Daca tatal a parasit familia cand fetele aveau intre 0 si 5 ani, exista o corelatie semnificativa cu probleme de sanatate fizica, indiferent daca au fost sau nu prezenti alti barbati in familie.”,adauga cercetatorii.

Totusi, rezultatele nu inseamna ca ar trebui sa pastram structura familiei intacta, daca parintii nu se mai inteleg, doar de dragul copiilor. Alte studii sustin ca dezvoltarea emotionala a copiilor este mult mai buna atunci cand exista armonie in familie, chiar daca au parte doar de un parinte, decat daca ar trai intr-un mediu in care agresivitatea si violenta este la cote ridicate.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/wactout81/5725305741/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu