characters characters

Romania, locul I (medalie de aur) in lume la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica, Polonia, 25 august-3 septembrie 2011

21 septembrie 2011    |   913 vizualizări
Romania primul loc in lume la Olimpiada de Astrofizica si AstronomieIn  perioada 25 august-3 septembrie 2011 s-a desfasurat in Polonia  Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica la care au participat 30 de echipe din 27 de tari. Mentionam ca unele tari  cum ar fi Polonia, China si Iranul au avut dreptul daca au dorit sa participe cu doua echipe in concurs deoarece au organizat in anii anteriori editiile trecute ale acestei olimpiade.

Fiecare echipa este formata  din cinci elevi de liceu si doi lideri si eventual  observatori care nu au drept de opinie in sedintele de bord ale Olimpiadei.

Elevii echipei Romaniei care au participat la aceasta olimpiada reprezinta lotul restrans al Romaniei care a rezultat de la Olimpiada Nationala de Astronomie si din lotul largit in urma mai multor probe.

Pregatirea lotului Romaniei s-a desfasurat la Calimanesti (Valcea) la Centrul de Pregatire pentru Performanta care este organizat de catre domnul profesor dr. Mihail Sandu si la care au participat profesori cu experienta din tara: prof.Sorin Trocaru (inspector general in M.E.C.T.S.), prof. Lucian Stoian (Baia Mare), prof. Marin Dacian Bica (Oradea), prof. Cornel Oarga (Campulung Muscel), prof. Octavian Georgescu (Craiova), prof. Neculaie Stanica (Ramnicu Valcea), prof. Ioan Adam (Barlad) si prof.dr. Petru Craciun (Falticeni-Suceava).

Cea mai importanta proba de la aceasta olimpiada este proba pe echipe la care Romania a obtinut punctajul cel mai bun adica Locul I in lume invingand echipa Iranului(loc II), echipa Indiei (loc III) si celelalte tari participante. Fiecare elev a primit cate o medalie de aur.

Lotul Romaniei este format din urmatorii elevi din tara(in poza de la stanga la dreapta):
1. Ana –Maria Constantin – clasa a XII-a Liceul International de Informatica Bucuresti- indrumator doamna prof. Rodica Ionescu
2. Mihai Racoreanu –clasa a XII –a  Colegiul National ,, Vasile Alecsandri" Galati- autodidact
3. Andrei Cuceu –clasa a X-a Colegiul National ,, Vasile Lucaciu" Baia-Mare- indrumator domnul prof.Lucian Stoian
4. Bogdan Marchis- clasa a XII-a Colegiul National ,, Vasile Lucaciu" Baia-Mare- indrumator domnul prof.Lucian Stoian
5. Roberta Raileanu – clasa a XII-a Liceul International de Informatica Bucuresti- indrumator doamna prof. Rodica Ionescu

De asemenea elevii nostri au obtinut si doua medalii de bronz la probele individuale (Mihai Racoreanu si Andrei Cuceu). Felicitari elevilor si profesorilor care i-au pregatit!

La aceasta performanta a contribuit si orele de observatii astronomice realizate cu telescoape si lunete de la Colegiul Agricol Falticeni, Palatul Copiilor Suceava si Societatea Stiintifica Cygnus.

Lotul olimpic al Romaniei a fost insotit in Polonia de catre domnul prof. Sorin Trocaru, inspector general in M.E.C.T.S. si prof.dr. Petru Craciun, de la Colegiul Agricol Falticeni.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu