characters characters

Romania la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori – 2014

25 iunie 2014    |   404 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/tsakshaug/6868824932/

Romania, 5 medalii de aur (2 cu punctaj maxim) si o medalie de argint la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori, Ohrid, Macedonia - 2014.

In perioada 21 – 26 iunie 2014 se desfasoara in localitatea Ohrid din Macedonia, cea de a 18-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori (JBMO 2014). La JBMO au participat echipe formate din cate 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia si Herzegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia - tari membre, precum si echipe din Azerbaijan, Franta, Iran, Kazakhstan, Macedonia B, Arabia Saudita, Tajikistan (echipa formata din 5 elevi) - tari invitate.

Elevii romani au obtinut urmatoarele rezultate de exceptie:

  • Medalii de aur: Alexandru Mihalcu de la Liceul International de Informatica, Bucuresti (punctaj maxim), Antonie Ciocan de la Scoala Gimnaziala Nr. 56, Bucuresti (punctaj maxim), Alexandru Pascadi de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", Bucuresti, Tudor Plopeanu de la Liceul International de Informatica, Bucuresti si Ciprian-Mircea Bonciocat de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" Bucuresti;
  • Medalie de argint: Mihnea Doica de la Liceul International de Informatica Bucuresti.

In clasamentul neoficial pe natiuni,  Romania a ocupat detasat locul intai cu 222 de puncte din 240 maxime.

Toate etapele Olimpiadei de Matematica din Romania si strainatate sunt sustinute de Ministerul Educatiei Nationale. Antrenarea lotului Romaniei si participarea acestuia la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori a fost facuta in parteneriat cu Societatea de Stiinte Matematice din Romania si cu sprijinul sponsorilor principali, respectiv Fundatia eMAG ce a sustinut pregatirea lotului si Societatea de avocati Tuca Zbarcea & Asociatii sponsorizand pregatirea lotului precum si participarea la JBMO.

Delegatia Romaniei a fost coordonata de profesorii Marius Perianu de la Colegiul National Ion Minulescu din Slatina (team leader), Andrei-Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica Timisoara (deputy-leader), Mircea-Aldea Fianu  de la Scoala Generala Nr.19 din Bucuresti si Cristian-Teodor Mangra de la Scoala Centrala din  Bucuresti (observatori). Felicitari si profesorilor Alexandru Gica de la Universitatea din Bucuresti, Lucian Petrescu de la Colegiul Tehnic "Henri Coanda" din Tulcea si Cristian Lazar de la Colegiul National  Iasi ce au contribuit la pregatirea lotului.


Felicitari echipei Romaniei pentru rezultatele remarcabile obtinute!

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu