characters characters

Romania la Olimpiada Balcanica de Matematica – 2014

06 mai 2014    |   377 vizualizări
Romania, 2 medalii de aur (cu punctaj maxim), 3 medalii de argint si o medalie de bronz la Olimpiada Balcanica de Matematica, Pleven, Bulgaria-2014.

In perioada 2 – 7 mai 2014 s-a desfasurat in localitatea Pleven din Bulgaria, a XXXI-a Olimpiada Balcanica de Matematica (BMO 2014). BMO este o competitie anuala la care participa elevi de liceu si presupune rezolvarea de catre fiecare participant,  in cel mult  patru ore si treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica si algebra.

La BMO au participat echipe formate din cate 6 elevi din Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia (tari membre) precum si echipe din Azerbaijan, Bulgaria B, Italia, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudita, Tajikistan, Turkmenistan, Marea Britanie si Uzbekistan (tari invitate).

Elevii romani au obtinut urmatoarele rezultate de exceptie:

  • Medalii de aur cu punctaj maxim: Ioan-Laurentiu Ploscaru de la Colegiul National "Alexandru Lahovari" Ramnicu Valcea si Stefan Spataru de la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala "Mihai Viteazul" Alexandria);
  • Medalii de argint: Paul Musca de la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Colegiul National Iasi), Marius Bocanu de la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala Nr.1 Pitesti) si Viorel Andrei Bud de la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de Liceul Teoretic Negresti-Oas);
  • Medalie de bronz: Andrei Teodor Andronache de la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala Sinesti, Valcea).


Mentionam in paranteza scolile din care provin acesti elevi pentru a sublinia faptul ca,  pe langa pregatirea de exceptie pentru concursuri, pe care o fac la Liceul International de Informatica Bucuresti, primii pasi hotaratori pentru sprijinirea talentului lor au fost indrumati de profesorii din scolile generale ai caror elevi au fost. Iata cativa dintre acesti merituosi dascali: Cristina Valcu, Valerica Benta, Mihai Big, Stefan Smarandoiu, Gheorghe Motoc, Ion Miu, Ion Chesa, Mircea Chirila, Tudor Cristea.


Toate etapele Olimpiadei de Matematica din Romania si strainatate sunt sustinute de Ministerul Educatiei Nationale. Antrenarea lotului Romaniei si participarea acestuia la Olimpiada Balcanica de Matematica a fost facuta in parteneriat cu Societatea de Stiinte Matematice din Romania, cu sprijinul sponsorilor principali, respectiv Fundatia eMAG si Societatea de avocati Tuca Zbarcea & Asociatii.


Delegatia Romaniei a fost condusa de conf. univ. dr. Catalin Gherghe de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti si insotita de prof. Marius Mainea de la Colegiul National "Vladimir Streinu" din Gaiesti. Din partea Societatii de Stiinte Matematice din Romania (SSMR) a participat ca observator prof. univ. dr. Radu Gologan de la Universitatea Politehnica din Bucuresti si presedinte SSMR.


Felicitari echipei Romaniei pentru rezultatele remarcabile obtinute!


Sursa: SSMR.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu