characters characters

Romania a obtinut sase medalii de aur si patru de argint la Olimpiada Internationala de Astronomie de la Suceava

11 august 2014    |   251 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/tsakshaug/6868824932


In perioada 1 - 11 august, Romania a fost gazda celei de-a VIII-a editii a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica. Romania a participat cu doua echipe, reusind un rezultat remarcabil: 10 medalii (dintre care 6 medalii de aur si 4 medalii de argint).


Medaliile de aur au fost cucerite de Denis Turcu, Tudor Costel Cretu, Paul Andrei Draghis, Andrei Cuceu si Andrei Raduc. Medaliile de argint au fost obtinute de Catalina Mirisescu, Dan Stefan Eniceicu, Tudor Suciu si Augustin Ionescu. De asemenea, Denis Turcu a obtinut locul I cu punctaj maxim, repetand performanta de la editia precedenta a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica.


Competitia a fost organizata de Ministerul Educatiei Nationale in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava si Asociatia Stiintifica „Cygnus”.


Au participat echipe din 37 de tari de pe 5 continente, insumand peste 400 de elevi si profesori. Concursul pe echipe a fost castigat de echipa Canadei, urmata de echipele Braziliei, Thailandei si Lituaniei.


Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu