characters characters

Romania a obtinut o medalie de aur si 5 medalii de argint la Olimpiada Internationala de Matematica

14 iulie 2014    |   385 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/cristic/359572656/


Olimpiada Internationala de Matematica

3-13 iulie 2014, Cape Town, Africa de Sud

Romania a obtinut o medalie de aur si 5 medalii de argint !


In perioada 3-13 iulie s-a desfasurat la Cape Town, Africa de Sud, cea de-a 55 editie a Olimpiadei Internationale de Matematica. Anul acesta au participat un numar de 103 tari si peste 500 elevi.

Toti cei sase elevi ai echipei Romaniei au obtinut medalii:

  • Medalie de aur: Stefan Spataru
  • Medalii de argint: Simona Diaconu, Andrei Viorel Bud, Teodor Andrei Andronache, Paul Gabriel Musca si Ioan Laurentiu Ploscaru.

Pentru primele locuri, clasamentul (neoficial) al competitiei arata astfel: China – 201, SUA – 193, Taiwan – 192, Rusia – 191, Japonia 177, Ucraina – 175, Coreea de Sud – 172, Singapore – 161, Canada – 159, Vietnam – 157, Romania – 156.


Olimpiada Internationala de Matematica (IMO) este cea mai prestigioasa dintre toate olimpiadele internationale de stiinte. IMO se adreseaza elevilor de liceu si se organizeaza in fiecare an in luna iulie, in alta tara. Prima Olimpiada Internationala de Matematica a avut loc in Romania, in anul 1959, fiind initiata de Societatea de Stiinte Matematice din Romania. Ca o recunoastere a acestui fapt, Romania a fost invitata sa inaugureze festivitatea de deschidere a competitiei.


Delegatia Romaniei a fost insotita de prof. univ. dr. Radu Gologan, coordonatorul lotului international si presedinte al Societatii de Stiinte Matematice din Romania, profesor Bogdan Enescu, profesor Mihail Baluna si Omer Cerrahoglu - absolvent al liceului in acest an si medaliat cu doua medalii de aur si trei de argint la Olimpiadele Internationale din anii trecuti.


Mentionam sprijinul deosebit din ultimii ani, al sponsorilor si partenerilor nostri in ceea ce priveste pregatirea si premierea olimpicilor. Fundatia eMAG, partener de mai bine de doi ani, a facut posibila pregatirea pe parcursul intregului an si premierea consistenta a olimpicilor. Faptul ca avem doi reprezentanti in juriu la IMO se datoreaza aceleiasi fundatii.


Societatea de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a sprijinit pregatirea si participarea juniorilor la Balcaniada de Juniori, unde, cum se stie, rezultatul a fost exceptional. Tot din sponsorizarea firmei a fost organizat ultimul stagiu de pregatire, in care Omer Cerrahoglu si Tudor Padurariu si-au disputat orele de predare. Toti copiii au considerat ca foarte buna aceasta ultima etapa de pregatire.


Parteneriatul pentru doi ani cu BCR, stabilit de cateva saptamani, a implicat premierea olimpicilor la faza nationala a Olimpiadei, participarea lui Omer ca observator si mentor al echipei la IMO, precum si vestimentatia eleganta a echipei la festivitatile de deschidere si inchidere a IMO. In plus, elevii vor avea in viitor posibilitati de pregatire in conditii deosebite in bazele BCR, care este din acest moment sponsor principal al echipei Romaniei.


Colaborarea dintre HotNews, The Group si Societatea de Stiinte Matematice din Romania a facut posibila publicitatea Olimpiadei Internationale de Matematica printr-o serie de interviuri cu matematicieni romani de prestigiu, fosti olimpici, precum si o intalnire online cu echipa noastra din acest an.


,,Peste tot am remarcat, in acesti ultimi ani, nu dorinta sponsorilor pentru publicitate, ci dorinta acestor companii de a scoate in relief performanta in multe domenii ale lumii romanesti", sustine Radu Gologan, presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania.


Felicitari echipei Romaniei pentru rezultatele exceptionale obtinute!

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu