characters characters

Rezultatele elevilor romani la Olimpiada Internationala de Fizica

15 iulie 2019    |   2392 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Olimpiada Internationala de Fizica 2019
Lotul olimpic de fizica al Romaniei a obținut rezultate remarcabile la a 50-a ediție a Olimpiadei Internationale de Fizica: patru medalii de argint si o medalie de bronz.

Ariana Dalia Vlad, Iosif Theodor, Ionel Emilian Chiosa si Stefan Dolteanu au fost medaliați cu argint, iar Sabina Dragoi a intrat in posesia medaliei de bronz. Ionel Emilian Chiosa a primit si premiul special Best Creative Solution.

Poti descarca subiectele in limba engleza de aici.


Toți componenții lotului sunt elevi ai Liceului Internațional de Informatica din Bucuresti. Delegatia Romaniei a fost coordonata si insoțita de profesorii Delia Davidescu (Liceul International de Informatica din Capitala), Adrian Dafinei si Virgil Baran (Facultatea de Fizica a Universitatii Bucureşti).

Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Fizica s-a desfaşurat la Tel Aviv (Israel), in perioada 7-15 iulie, si a reunit peste 380 de concurenti din 82 de tari.

Competiția a constat in susținerea a doua probe (una teoretica si una experimentala) cu durata de 5 ore fiecare. Un concurent poate obține un scor maxim de 50 de puncte (30 de puncte la proba teoretica si 20 la proba experimentala).

Prima Olimpiada Internationala de Fizica s-a desfasurat in 1967, la Varsovia (Polonia), cu participarea a 5 țari, inclusiv Romania. Țara noastra a gazduit competiția de doua ori (1972 si 1983).

Sursa foto si text: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu