characters characters

Rezultatele elevilor romani in cadrul Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI)

03 august 2022    |   525 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Rezultatele elevilor romani la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale 2022
Lotul olimpic de informatica a obtinut patru medalii (o medalie de aur si trei medalii de argint) la a XXIX-a editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI), desfasurata în perioada 24 - 30 iulie, la Varazdin (Croatia).

Alexandru Luchianov (Liceul International de Informatica din Bucuresti) a obtinut medalia de aur si primul loc în concurs cu 540 de puncte.

Luca Perju-Verzotti (Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti), Andrei-Robert Ion (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orastie/jud. Hunedoara) sunt elevii medaliati cu argint.

Echipa Romaniei, coordonata si însotita de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Colegiul National „Emil Racovita” din Vaslui - Team Leader) si Ioan-Bogdan Iordache (student la Universitatea din Bucuresti, fost olimpic - Deputy Leader), a ocupat locul I în clasamentul pe echipe (prin agregarea punctajelor individuale).

Ministrul Educatiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a întampinat si felicitat delegatia tarii noastre pe Aeroportul International „Henri Coanda”, în aceasta dupa-amiaza, la revenirea din Croatia.

La concursul din acest an au participat 52 de concurenti din 12 tari.

Prima editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale s-a desfasurat în Romania, în 1994, la Cluj-Napoca, la initiativa tarii noastre.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu