characters characters

Rezultatele celei de-a doua etape a repartizarii elevilor de clasa a VIII-a in invatamantul liceal

24 iulie 2012    |   551 vizualizări

Pe site-ul http://admitere.edu.ro/ au fost publicate astazi, 23 iulie, rapoartele finale ale repartizarii computerizate in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a nerepartizati in prima etapa (13 iulie) sau care nu au participat la aceasta faza.

Astfel, toti cei 382 de candidati inscrisi au fost repartizati in proportie de 100%. Dintre acestia, 377 candidati (98,69%) au fost admisi la prima optiune exprimata. Reamintim faptul ca, in prima etapa a repartizarii, au fost distribuiti in licee 150.220 de elevi.

In perioada 27-30 iulie, Comisia judeteana de admitere va solutiona situatiile speciale ivite dupa cele doua etape de repartizare computerizata si va repartiza candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, respectiv candidatii care nu au participat la primele doua repartizari computerizate. In intervalul 6-7 septembrie 2012 va avea loc o ultima repartizare pentru absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapele precedente, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare.

Admiterea in licee se face fara examen, pe baza mediei formate din media generala obtinuta la Evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor V-VIII. Ambele au o pondere de 50% fiecare. Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin si probe de verificare a cunostintelor la limba materna.

Pentru o informare rapida, elevii au la dispozitie site-ul http://admitere.edu.ro/, parte componenta a Portalului Educational SEI. Rapoartele care pot fi generate ofera informatii utile privind stadiul admiterii, ierarhia liceelor dupa mediile candidatilor admisi si locurile ramase neocupate in urma celor doua repartizari.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu