characters characters

Responsabilitatea liceenilor prezice succesul la maturitate

28 februarie 2018    |   1679 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

responsabilitatea liceenilor prezice succesul la maturitate
Responsabilitatea in invatare, mentinerea unui interes fata de scoala si abilitati bune de citit si scris nu ii ajuta pe adolescenti doar sa ia note bune la scoala, dar ar putea sa fie si factori care prezic succesul educational si profesional la maturitate, independent de IQ, statutul socioeconomic al familiei sau alti factori de personalitate. Acestea sunt concluziile unui studiu publicat recent de Asociatia Psihologica Americana.

Citeste si alte materiale despre adolescenti:


Cum au redus islandezii consumul de alcool si droguri in randul adolescentilor


Cum cresti un adolescent fericit si echilibrat


Autorul cercetarii arata ca “Cercetatorii din educatie, oamenii de stiinta si economistii sunt din ce in ce mai interesati de trasaturile si abilitatile pe care parintii si cadrele didactice ar trebui sa le incurajeze la copii pentru a le creste sansele de succes mai tarziu in viata.”.

Studiul s-a bazat pe analiza informatiilor despre 246 000 copii care in anul 1960 erau liceeni. O parte dintre acestia au fost evaluati 11 ani mai tarziu si apoi 50 ani mai tarziu. Evaluarea initiala a liceenilor a vizat o serie de comportamente si atitudini ale elevilor, dar si trasaturi de personalitate, abilitati cognitive, statut socioeconomic al parintilor si alti factori demografici. Urmatoarele evaluari (la 11 si 15 ani distanta) au analizat nivelul educational, veniturile si prestigiul profesiei.

Responsabilitatea in invatare, interesul fata de scoala si un numar redus de probleme legate de scris si citit au fost asociate in mod semnificativ cu un nivel mai ridicat al educatiei si cu obtinerea unei slujbe prestigioase, atat la 11 ani, cat si la 50 ani de la terminarea liceului. Aceiasi factori au fost asociati cu un nivel mai ridicat al veniturilor obtinute la 50 ani dupa terminarea liceului.

Autorii arata ca aceste rezultate pot fi explicate si prin faptul ca responsabilitatea in invatare si constiinciozitatea au fost incurajate si recompensate, astfel incat liceenii le-au mentinut si dupa terminarea liceului.

Studiile de acest fel atrag atentia asupra faptului ca anumite comportamente pot fi cruciale in anumite momente din dezvoltarea copiilor, afectandu-i pe termen lung.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu