characters characters

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania anunta castigatorii celei de-a patra editii a concursului de desene „Ziua Europei”

15 noiembrie 2013    |   350 vizualizări
Castigatorii celei de-a patra editii a concursului „Ziua Europei” au fost premiati astazi de catre Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Spatiul Public European, in Bucuresti.

Organizata anual, competitia se adreseaza elevilor din ciclul primar si gimnazial din intreaga tara. Tema celei mai recente editii a fost „Europa mea”, iar desenele au fost inscrise in concurs in perioada 15 martie – 15 iunie 2013. Desenele castigatoare au fost selectate anul acesta dintr-un total de 870 de lucrari inscrise la ciclul primar si 940 de desene la cel gimnazial.

Urmatorii elevi au fost premiati in cadrul festivitatii:

i.    Ciclul primar
  • Premiul I a fost acordat elevelor Ada Maria Ciontu, de la Scoala Gimnaziala nr. 12, Bucuresti, pentru desenul „Portile prieteniei”,  si Cristina Ciocaru, Scoala Gimnaziala nr. 20 „Simion Mehedinti”, Bucuresti, pentru desenul „Eu pot calatori prin Europa”;
  • Premiul II a fost inmanat elevei Ada Maria Ciontu, pentru desenul „Stelele stralucesc pentru toti – studenti, indragostiti, calatori sau doctori”;
  • Premiul III a fost acordat elevului Catalin Afrasinei, de la Scoala Gimnaziala nr. 18, Baia Mare, pentru desenul „Strada Europa”;
  • O mentiune speciala pentru mesaj si impact vizual a primit eleva Antonia Botescu, de la Palatul Copiilor, Alba Iulia, pentru desenul „Apa Vie”;
  • O mentiune speciala pentru tehnica utilizata a fost acordata Lidiei Turcanu, de la Scoala Primara nr. 2, Buimaceni, judetul Botosani, pentru desenul „Europa in ochi de copil”.

ii.    Ciclul gimnazial
  • Premiul I a fost acordat elevei Ioana Valimarescu, de la „Scoala Mea”, Bucuresti, pentru desenul „Europa Mea”;
  • Premiul II i-a revenit elevei Madalina Georgiana Esanu, de la Scoala Gimnaziala Albestii de Arges, pentru desenul „Toamna Europeana”;
  • Premiul III i-a fost inmanat elevei Dariana Visoiu, de la Scoala Gimnaziala „Oprea Iorgulescu”, Campulung, pentru desenul „Romania Mea”;
  • Doua mentiuni speciale pentru mesaj si impact vizual au fost oferite elevelor Antonia Olaru, de la Scoala Gimnaziala „Constantin Savoiu”, Targu Jiu, pentru desenul „Comunicare Europeana”, si Simona Pop, de la Scoala Gimnaziala „Avram Iancu”, Bucuresti, pentru desenul „Umbrelute in Europa”.

Concursul a facut parte dintr-o serie de actiuni desfasurate in cadrul „Anului european al cetateniei” si si-a propus sa intareasca si sa sustina educatia pentru cetatenie europeana din scoli. Participantii au avut ocazia sa demonstreze originalitate si creativitate in a reda, prin forme si culori, modul in care percep mediul lor de viata ca parte a contextului european.

Printre criteriile care au stat la baza jurizarii desenelor s-au numarat originalitatea, modul in care a fost reflectata tema concursului si impactul vizual. Invitatul de onoare al comisiei de evaluare a fost domnul Adrian Braescu, Inspector General de Arte Vizuale din cadrul Ministerului Educatiei Nationale.

In fiecare an, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania organizeaza o expozitie a lucrarilor finaliste, pentru a aduce in atentia publicului larg teme europene de actualitate si modul in care acestea sunt percepute de catre copiii si tinerii romani. In 2013, expozitia va avea loc in perioada 2 – 5 decembrie, intr-un spatiu public ce urmeaza a fi anuntat.

Desenele vor fi scoase ulterior la vanzare in cadrul unui eveniment special organizat de RCE, iar fondurile stranse vor fi donate unei organizatii dedicate copiilor cu nevoi speciale.    

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu