characters characters

Remus Pricopie: Solicit primarului din municipiul Targoviste sa-si faca treaba!

05 decembrie 2013    |   231 vizualizări
Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat astazi ca situatia unitatilor de invatamant din Targoviste, in care elevii si profesorii ingheata in clase, este rezultatul abordarii iresponsabile a primarului. Ministrul Educatiei a solicitat edilului sa gaseasca de urgenta solutii pentru ca toate unitatile de invatamant sa fie incalzite si a atras atentia ca sanatatea copiilor si a profesorilor este pusa in pericol.

„Situatia din municipiul Targoviste, in care 18 unitati de invatamant, unde se afla 11.000 de copii si 700 de cadre didactice, isi desfasoara activitatea in ger, la temperaturi care rareori depasesc 10 grade Celsius, este rezultatul abordarii iresponsabile a unui primar care isi bate joc de comunitatea care l-a ales. Este un caz nu doar exceptional, ci profund anormal, care ar trebui sa intre imediat in atentia organelor de ancheta.

Solicit primarului din municipiul Targoviste, care are atributii directe in domeniu, sa renunte la aceasta abordare iresponsabila, sa-si faca treaba si sa gaseasca de urgenta solutii pentru ca toate unitatile de invatamant sa fie incalzite, iar activitatea didactica sa se desfasoare in conditii de siguranta pentru elevi si profesori.

Faptul ca elevii si profesorii ingheata de frig arata ca primarul din localitate nu si-a facut treaba. Despre problemele sistemului de termoficare din oras se stia de multa vreme, iar Inspectoratul Scolar General din Dambovita a facut nenumarate demersuri pentru a atrage atentia autoritatilor locale asupra riscurilor existente. Vorbim nu doar despre desfasurarea in bune conditii a procesului educational, ci si despre sanatatea copiilor si a profesorilor.”

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu