characters characters

Regulamentul privind organizarea taberelor si excursiilor scolare a fost modificat

15 aprilie 2016    |   5385 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

regulament tabere si excursii
Taberele, excursiile, expeditiile si alte activitati de timp liber din invatamantul preuniversitar se vor organiza dupa un nou Regulament-cadru, aprobat pe 12 aprilie 2016, de ministrul Educatiei, Adrian Curaj.

Documentul statueaza o serie de reguli si obligatii menite sa duca la asigurarea, din partea cadrelor didactice si a unitatilor de invatamant preuniversitar, a conditiilor de siguranta pentru elevi si prescolari pe durata activitatilor mai sus amintite. Nu in ultimul rand, regulamentul stipuleaza o serie de obligatii si pentru toti participantii la tabere sau excursii: elevi, profesori si parinti.

Una dintre schimbarile majore aduse de noul regulament este aceea ca muta decizia privind aprobarea respectivei activitati de la inspectoratul scolar judetean la unitatea de invatamant, demers care urmareste simplificarea procesului organizatoric. A fost eliminata conditia ca documentatia necesara aprobarii deplasarii sa fie realizata cu o luna inainte.

Pe de alta parte, regulamentul face distinctie clara intre activitatile realizate in localitatea in care se afla unitatea de invatamant si cele din alta localitate, reducand astfel birocratia in cazul activitatilor derulate in localitate. Mai mult, a fost simplificat si formularul prin care parintele/tutorele legal isi exprima acordul de participare al copilului.

Regulamentul aprobat este un document-cadru bine structurat, suplu, care stipuleaza atat documentqtia necesara aprobarii si derularii activitatilor, cat si obligatiile cadrelor didactice organizatoare, ale parintilor si ale elevilor. Nu in ultimul rand, acesta permite unitatilor de invatamant elaborarea unor regulamente proprii, adaptate specificului unitatilor de invatamant.

Poti descarca regulamentul de aici.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/leehaywood/7060235659/

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    florina    09.04.2017 - 19:49
    buna seara! daca fiecare copil merge insotit de catre parintele acestuia noi, cadrele didactice, avem aceleasi obligatii?