characters characters

Raport preliminar privind violenta in mediul scolar (martie - mai 2012)

06 iunie 2012    |   586 vizualizări
Avand in vedere numarul mare de incidente violente raportate in scoli la nivel national in ultima perioada, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului va demara elaborarea unui Plan National de Actiune pe termen mediu si lung in vederea prevenirii si combaterii acestui fenomen.

Astfel, desi MECTS va finaliza centralizarea cifrei totale de incidente petrecute in scoli pe tot parcursul anului scolar 2011- 2012 la sfarsitul lunii iunie (pe data de 29.06.2012), ministrul Liviu Marian Pop va avea in perioada urmatoare consultari cu reprezentanti ai societatii civile, ai comitetelor si asociatiilor de parinti, ONG-urilor de profil, dar si cu structurile abilitate din Ministerul de Interne pentru a identifica solutiile optime pentru stoparea actelor de violenta in scoli.

NOTA:
Conform datelor preliminare raportate de inspectoratele scolare judetene si cel al Municipiului Bucuresti pentru ultimele 3 luni (martie - mai 2012), numarul cazurilor de violenta (consum de alcool, discriminare si insusire de bunuri gasite) petrecute in scolile din Romania a fost de 4131.

Sursa: Edu.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • COTIRLAN LUMINITA
    COTIRLAN LUMINITA    06.06.2012 - 16:58
    Din pacate, numarul de incidente violente din scoli a crescut. Este important sa existe un asemenea ”Plan National de actiune...pentru combaterea acestui fenomen numai ca, trebuie sa ne implicam toti, in aceeasi masura: parinti si profesori, pentru siguranta copiilor nostri.