characters characters

Protocol de colaborare in domeniul educatiei financiare intre BNR si MECTS

28 martie 2012    |   522 vizualizări


Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Catalin Ovidiu Baba, au semnat astazi, 27 martie 2012, la sediul Bancii Nationale a Romaniei, un protocol de cooperare intre BNR si MECTS. Acesta prevede consolidarea si dezvoltarea educatiei financiare la nivelul invatamantului preuniversitar liceal, prin intermediul unor proiecte initiate de catre Banca Nationala a Romaniei.

Protocolul semnat astazi  urmeaza modelul altor banci centrale europene care desfasoara activitati de educatie financiara, asigurand totodata continuitatea proiectului pilot Sa vorbim despre bani si banci, lansat de BNR in 2011 si dedicat elevilor de liceu - cu precadere din clasele a XI-a si a XII-a. Se prevede, de asemenea, extinderea activitatilor proiectului si pentru elevii din ciclul primar si gimnazial. Acestia vor beneficia de vizite tematice la Muzeul BNR și la Monetaria Statului, cu ocazia demararii programului Școala altfel al MECTS.

Protocolul de cooperare, incheiat pe o durata de 4 ani, are rolul de a pune bazele unui proiect national de educare financiar-bancara a tinerilor.

Articol complet: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu