characters characters

Profesorii ameninta cu proteste dupa inceperea anului scolar. Vezi ce probleme scot in strada cadrele didactice

19 iulie 2013    |   1827 vizualizări
FSLI a depus vineri, la Guvern, memorii individuale si colective din partea a peste 20.000 de salariati din invatamant, precum si o scrisoare adresata premierului Victor Ponta, prin care avertizeaza ca nerezolvarea problemelor va duce la proteste dupa inceperea anului scolar, informeaza Mediafax.

FSLI considera ca subfinantarea cronica a educatiei, a cercetarii si a sanatatii, dar si salariile umilitoare din aceste sectoare de activitate sunt un atentat la siguranta nationala.

Articol complet: RomaniaLibera.ro

Comentează:
10 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    myra    24.07.2013 - 14:03
    Ce parere am? Ascultati domnilor guvernanti si parlamentari si conducatori si voi ce va credeti parinti educati ,care indrazniti sa corectati greseli de ortografie ale cadrelor didactice pe acest site, ,dandu-va culti si elevati- si luati aminte: incepand cu 1 septembrie 2013, cred ca ar fi dumnezeeste de just ca toate cadrele didactice din Romania sa intre in greva generala pe perioada nelimitata!Am suportat si suportam cu o umilinta si o supunere nemaintalnite la alte natii ale lumii,de zeci de ani,nedreptati cosmetizate in legi care favorizeaza doar elitele, saracia crasa a majoritatii cadrelor didactice fiind urmarea celei mai injositoare salarizari din sistemul bugetar.Suntem cersetorii sistemului,cei mai umiliti,marionete la mila suspusilor,celor destepti,bataia de joc a celor bogati,-ma intreb cum ar fi ajuns acolo,daca nu ar fi existat amaratii de profesori,cum le spunea Vadim Tudor, sa-i alfabetizeze ,sa-i educe.?
    Doriti copii educati, performanta in educatie? doriti o Romanie civilizata? dar criticati profesorii si ii mentineti in cea mai umila categorie sociala -e usor sa critici cand ai burta plina,80 de milioane de lei salariu,case si conturi pline ,masini de lux,iar stima de sine si demnitatea nu-ti sunt stirbite de umilinte si saracie.Mizati pe bunul simt al cadrului didactic,pe aceasta uluitoare capacitate de a indura a romanului...dar pana cand?
    TREZITI-VA FRATILOR!e CEA MAI UMILITOARE MINCIuNA aceea CA NU SUNT BANI!SUNT BANI IN VISTERIA STATULUI ACESTUIA ,LOVIT PARCA DE BLESTEMUL SARACIEI ,desi are atatea bogatii!
    Exista o rea vointa si o incrancenare ca mod de gandire si actiune a celor care conduc destinele acestei nefericite tari,o mentalitate de era primitiva justificata de ignoranti ca fiind corecta( a-l vedea pe cel mai slab decat tine umilit,insemana ca asa il poti controla.)
    Domnilor lideri de sindicat,nehotararea dvs,lipsa de fermitate si coeziune in atingerea scopurilor,erijata in diplomatie nu va scoate in vecii vecilor aceasta amarata categorie sociala din saracie.
    Consider corect,just si echitabil ca in Romania "europeana"a secolului xxi,salariul unui cadru didactic sa porneasca cel putin de la 1000 euro,asa cum se intampla in alte state europene.
    Urasc sa vad prostia ridicata la rang de virtute si capacitatea de a indura ca un semn de desteptaciune!Spuneti adevarul:sistemul de educatie romanesc inca politizat,e departe de a fi ancorat in relaitatea sociala a acestei tari,a momentului,e un sistem tributar mentalitatii comuniste,unde fotoliile se schimba in functie de culoarea politica,unde copiii sunt un fel de cobai al unor" idei pedagogice progresiste" carora le trec noaptea prin cap celor destepti,iar ziua trebuie aplicate,iar saracia si umilinta celor care trudesc cu burta goala e frumos ascunsa sub pres! Vreti educatie de calitate!?respectati cadrele didactice!Necunoscatorilor,parintilor si celor care nu lucreaza in sistem:"Nu judecati fara sa cunoasteti toate aspectele problemei!"
    Si profesorii sunt oameni si au demnitate si stima de sine!Nu le-o rapiti!Dati-le sansa sa va educe cu bucurie copiii ,nu cu intristare ,cu injosire,cu umilinat,lipsuri si saracie!
    As avea multe de marturisit!Dar ma opresc aici!"Cei ce au urechi de auzit sa auda si cei ce au ochi de vazut sa vada!"
    Un cadru didactic
  • Utilizator Anonim
    Szabo Mariana    23.07.2013 - 19:46
    Atentie inca la,,Intradevar'" si ,,2 Zile"-corecteste:intr-adevar si doua zile nu doi zile!!!!!!!!!!!!!!!
  • Utilizator Anonim
    Szabo Mariana    23.07.2013 - 19:26
    D-na educatoare,in acest context sau se scrie legat pentru ca se poate inlocui ffff.simplu cu,,ori''.Atentie la gramatica l. romane,daca noi gresim cum sa invete copiii?Sunt si eu educatoare,cu 31 de ani vechime,,scolita in minunatele scoli ale Blajului istoric'' sau ,,Mica Roma" cum pe drept cuvant a numit-o marele nostru poet M. Eminescu si-mi place sa cred ca macar noi,vechii dascali mai avem putin respect pentru l. romana.
  • Utilizator Anonim
    maicatolicdecâtpapa    23.07.2013 - 16:50
    ar fi fost bine si ca sefii sindicatului sa nu mai tradeze prin pactizarea cu politicienii sau prin transformarea lor in politicieni.din pacate sindicatului din invatamant ii lipseste "barbatia"... lol
  • Utilizator Anonim
    maicatolicdecâtpapa    23.07.2013 - 16:45
    @Gabriela 14.57, puneti (vă rog) virgula după"cum" şi "cand" în comentariul d-voastră :
    " ...intradevar se scrie cum doamna educatoare... iar majuscule folosim cand doamna educatoare??? ..." !
  • Utilizator Anonim
    Alina D.    23.07.2013 - 16:05
    Chiar azi am avut o discutie despre faptul ca se inmultesc alarmant pentru viitorul copiilor nostril persoanele slab pregatite. Pentru ca raman in invatamant doar personae incapabile, cu pretentii scazute de salariu. Cei capabili lupta pentru un venit mai bun.
  • Utilizator Anonim
    nicol    23.07.2013 - 12:22
    Sustin cadrele didactice care isi fac datoria din pasiune si nu numai! Respectul in societate se castiga prin munca,seriozitate si devotament!
  • Utilizator Anonim
    MILIEANA SIMON    23.07.2013 - 12:18
    E foarte adevărat! Învățământul este într-o continuă reformă. Elevi și cadre didactice suntem cobaii tuturor guvernelor ce s-au perindat la conducerea acestei țări.Că avem salarii mici, nu mai este un secret pentru nimeni! Că sunt printre noi și cadre didactice care nu fac cinste învățământului ,este la fel de adevărat. Dar ce vină avem noi, cei care facem această meserie din pasiune si cu devotament, să ne fie rușine că suntem învățători?
  • Utilizator Anonim
    Gabriela    23.07.2013 - 11:57
    Daca sunteti educatoare cu 24 ani de munca si gradul intai si nu stiti sa scrieti in limba romana e trist si foarte grav... Semnele de punctuatie sunt puse total aiurea, intradevar se scrie cum doamna educatoare Doinita, s-au sau SAU, iar majuscule folosim cand doamna educatoare??? Formati viitori elevi sau??? Pacat si periculos totodata ca va si expuneti cu un astfel de comentariu.
  • Utilizator Anonim
    DOINITA N.    23.07.2013 - 11:13
    INTRADEVAR ,SALARIILE SUNT FOARTE MICI .SUNT EDUCATOARE SI AM UM SALARIU DE 1400 RON,ASTA DUPA 24 ANI DE MUNCA SI GRADUL 1.E CAM GREU SA TE DESCURCI CU EI CAND MAI AI SI COPII IN FACULTATE .MATERIALELE NECESARE PROCESULUI INSTRUCTIV EDUCATIV TREBUIE SA LA CUMPARAM DIN BANII NOSTRI.NU SE MAI PUNE PROBLEMA SA ITI CUMPERI CEVA DE IMBRACAT S-AU SA TE DUCI 2 ZILE UNDEVA CA NU AJUNG BANII NICI DE MANCARE.TREBUIE FACUT CEVA ,GUVERNANTII POT TRAI CU UN ASEMENEA VENIT?
Vezi toate comentariile