characters characters

Procedura de selectie a elevilor din clasele V-VIII pentru Centrul de Excelenta in Matematica, Bucuresti

01 februarie 2013    |   1671 vizualizări

Conform adresei ISMB 1211, din 30.01.2013, selectia elevilor din clasele V-VIII pentru Centrul de Excelenta in Matematica din Bucuresti va fi realizata dintre elevii participanti la etapa de sector a Olimpiadei de Matematica, din data de 9 Februarie 2013, astfel:

Calificarea se face in ordinea descrescatoare a punctajelor, la nivelul centralizarii rezultatelor pe municipiu;
Alocarea unui numar maxim de 2 locuri/unitate, in ordinea descrescatoare a punctajelor, in limita a 25 locuri/an de studiu si cu conditia sa aiba punctaj de calificare la etapa pe municipiu;
Numarul de 25 locuri poate fi depasit numai in conditiile:
- exista mai mult dee 2 elevi dintr-o unitate care sa aiba egalitate de punctaj calificabil in baza criteriului anterior; in acest caz se vor califica toti elevii unitatii, aflati la egalitate;
-corespunzator ultimului punctaj de cliaficare se situeaza mai mult de doi elevi de la o scoala sau elevii mai multor unitati de invatamant, care nu si-au completat locurile de selectie pe punctajele anterioare; in acest caz se vor califica toti elevii aflati la egalitate;

In cazul depasirii numarului de locuri, toti elevii selectati vor participa la cursurile centrului pana la organizarea etapei pe municipiu a olimpiadei de matematica din 9 martie 2013. In baza rezultatelor obtinute la aceasta etapa se vor mentine in grupele centrului de excelenta primii 25 elevi, in ordinea descrescatoare a punctajelor pe clasa, dintre cei selectati la prima etapa, cu conditia sa obtina un punctaj mai mare sau egal cu 14 puncte.

In masura in care corespunzator ultimului punctaj de calificare se afla mai multi elevi, se va suplimenta numarul de locuri pentru cuprinderea tuturor acestora.

Avand in vedere ca prin etapa de municipiu se constituie si lotul municipiului Bucuresti pentru etapa nationala, la activitatile centrului pot participa ca invitati si componentii lotului gimnazial (V-VIII).

Alte precizari
- centrul de excelenta va functiona in baza unui Regulament care va cuprinde drepturile si obligatiile elevilor inscrisi;
- pentru anul scolar 2012-2013, centrul isi rezerva dreptul ca, periodc, sa organizeze evaluari interne sau externe prin care se vor ierarhiza elevii in functie de persormante si va stabili un interval de timp la care, in urma unor criterii de clasificare, ultimii 6 clasati elibereaza locurile si vor fi invitati corespunzator alti 6 elevi care au participat la etapa municipiului Bucuresti a Olimpiadei de Matematica, in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute;
- elevii selectati care vor avea cel mult o absenta din cele 15 lectii predate in cadrul centrului de excelenta vor fi recompensati de catre Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret Bucuresti al Primariei Municipiului Bucuresti cu locuri gratuite in tabere la Neptun, in vara anului 2013.

In conditiile in care activitatea va fi continuata si in anul scolar 2013-2014, Centrul de Excelenta isi rezerva dreptul de a organiza o noua selectie.

 

Citeste mai multe despre Centrul de Excelenta in Matematica din Bucuresti.

Comentează:
3 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Mama unui copil excelent    14.02.2013 - 18:56
    Am cautat regulamentul de organizare si functionare al Centrului, dar acesta nu este disponibil, in schimb ca si parinte trebuie sa declar ca am luat la cunostinta drepturile si obligatiile prevazute, pentru a-mi putea inscrie copilul. Asta desi, asa cum a sesizat mai sus cineva, nu se stie inca programul (intre ce ore sau zile se vor desfasura cursurile) si in ce masura aceastea nu se suprapun cu activitatile in care copiii sunt deja implicati(olimpiada lb romana, +/- poezie, etc) si la care nu pot renunta.
  • Utilizator Anonim
    Parinte    12.02.2013 - 20:34
    Mi se pare ca totul are aer electoral, nr. scolilor la nivel de Bucuresti este foarte mare, selectia este subiectiva. Nu consider ca doar copii care au trecut de etapa OLM sector sunt cei mai buni, pot fi copii f. buni care au avut o zi proasta. SUNT COPIII!
    De la un centru de excelenta astepti si o selectie riguroasa NU OLM de sector. Daca nu se califica la etapa la municipiu sunt exclusi, adica merg 2 saptamani si pe urma exista posibilitstea eliminarii?
    Ce se intampla cu un copil care nu a iesit primul la OLM si se califica la municipiu mai bine decat colegul care a fost inscris la curs? Va fi invitat, desii a pierdut cateva cursuri! Considerati ca este demn fata de copii nostrii?
    Nu credeti ca ne jucam de-a scoala? Ce cursuri sunt acestea si ce excelenta realizezi cand ba esti accptat ba esti eliminat?
    Un psiholog de copii a fost consultat? Un copil care trece printr-o astfel de schimbare poate ramane marcat? Este demn de "excelenta"? Rusine, este doar campanie folosindu-va de suflete de copii!
    Unde sunt sansele egale ale copiilor, de ce s-a deschis pana acum nu in pragul olimpiadelor sa culegeti roade ale copiilor si parintilor care fac efort pentru acesti copii? Ce spun reprezentantii Ministerului educatiei?

    De ce isi permit autoritatile sa ia dreptul la sanse egale ale copiilor care indragesc
  • Utilizator Anonim
    Carmen Giuclea    06.02.2013 - 09:39
    Initiativa este excelenta, dar depinde de orele de curs la colegiu. Sambata copiii au si alte activitati : 16 February - Nastasescu romana, 23 februari - Arhimede etapa II, 2 martie - Nastasesu mate, 23.03 - nastasescu fizica si Terra ( geografie ) + Scoala cu ceas ( Rm Vilcea), eventual si un Euclid - etapa 3.
    Poate ar fi bine sa fie orele dupa prinz ?
    Multumesc.