characters characters

Procedura de selectie a elevilor de clasa a IV-a pentru Centrul de Excelenta in Matematica - Bucuresti

11 noiembrie 2013    |   1330 vizualizări
Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Scolar Bucuresti vor continua in anul scolar 2013-2014 parteneriatul privind organizarea si desfasurarea Centrului de Excelenta in Matematica-Bucuresti.

Activitatile centrului se vor organiza la Colegiul National Spiru Haret si vor debuta in data de 18 ianuarie 2014.
Pregatirea elevilor se va derula timp de 15 saptamani, in zilele de sambata/duminica, cate 4 ore pe zi.

Pentru elevii claselor a IV-a sunt rezervate 50 locuri la nivelul Municipiului Bucuresti.

Selectia acestor elevi va fi realizata prin sustinerea unor probe de evaluare scrisa organizate in trei etape:
Etapa I: Selectia elevilor la nivelul unitatii de invatamant: in data de 12 noiembrie 2013 (cu subiect unic pe Bucuresti)
Etapa a II-a: Selctia elevilor la nivelul municpiului: in data de 23 noiembrie 2013
Etapa a III-a: Proba de baraj (dupa caz, la o data ce va fi anuntata din timp)

In dimineata zilei de concurs, la ora 08:30, inspectorii scolari pentru invatamant primar vor transmite electronic catre unitatile scolare varianta de subiect extrasa.

Directorii unitatilor de invatamant vor prelua de pe adresa de email a unitatii scolare variana cu subiecetle pentru proba de evaluare scrisa.
Proba de evaluare se va desfasura in intervalul orar 09:00-10:30.

Asistenta la clase va fi realizata de invatatorii claselor I-III, respectiv claselor pregatitoare, avand in vedere ca programul scolii de la celelalte clase sa nu fie perturbat.

Secretizarea foilor de concurs se va face dupa modelul lucrarilor de la examenele nationale.

Evaluarea lucrarilor elevilor va fi realizata de catre invatatorii claselor a IV-a in perioada 12-13 Noiembrie 2013.

Afisarea rezultatelor se realizeaza in data de 14 noiembrie 2013, ora 12:00. Inregistrarea contestatiilor se va realiza la unitatea respectiva, in aceeasi zi, pana la ora 16:00.

Afisarea rezultatelor finale, dupa rezolvarea contestatiilor, si comunicarea rezultatelor catre elevi se vor realiza in data de 15 noiembrie 2013, pana in ora 16:00.

Elevii care vor obtine la aceasta etapa un punctaj de minim 95 puncte se vor califica pentru a doua etapa de selectie.

Proba de evaluare corespunzatoare etapei a doua de selectie va fi organizata la nivelul municipiului Bucuresti, pentru elevii calificati in urma etapei I.
Inspectorii scolari pentur invatamant primar vr stabili centrul de testare organizat la nivelul municipiului Bucuresti si vor comunica unitatilor de invatamant toate informatiile necesare desfasurarii probei de evaluare.
Supravegherea elevilor va fi realizata cu cadre didactice de la unitatile de invatamant de la care provin elevii calificati sau din alte unitati de invatamant, cu exceptia cadrelor didactice care predau la clasele de la care provin elevii calificati.
Evaluarea lucrarilor elevilor va fi realizata de cadrele didactice din invatamantul primar cu rezultate remarcabile, desemnate de catre ISMB.
Termen pentru afisarea rezultatelor initiale: 24.11.2013, orele 16:00.
Inregistrarea eventualelor contestatii: 25.11.2013, pana la ora 14:00, la secretariatul unitatii scolare care a organizat proba de evaluare.
Afisarea rezultatelor finale: pana la 26.11.2013, ora 14:00.

Criterii de calificare:
-    Ierarhizarea in ordinea descrescatoare a punctajelor, la nivelul centralizarii rezultatelor pe municipiu;
-    Alocarea unui numar maxim de 2 locuri/unitate, in ordinea descrescatoare a punctajelor, in limita a 50 locuri;

Proba de baraj se va organiza doar in conditiile in care exista egalitate de punctaj ce nu permite incadrarea in limita celor 2locuri/unitate sau in limita celor 50 locuri.

Pentru anul scolar 2013-2014, ISMB isi rezerva dreptul sa organizeze periodic evaluari interne sau externe prin care se vor ierarhiza elevii in functie de performante si va stabili un interval de timp la care, in urma unor criterii de clasificare, ultimi 6 clasati elibereaza locurile si vor fi invitati corespunzator alti 6 elevi care au participat la etapa a II-a, in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu