characters characters

Studiu. Copiii incep sa devina nemultumiti de infatisarea lor fizica de la varsta de 8-9 ani

23 august 2018    |   2098 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

probleme de imagine corporala
Un studiu recent arata ca nemultumirea fata de propria infatisare fizica apare inca dinainte de pubertate, la copii cu varste de 8-9 ani. Studiul a fost realizat de catre Dr Elizabeth Hughes, cercetatoare la Murdoch Children's Research Institute si Universitatea din Melbourne.

Cercetarea a fost realizata cu datele a peste 1100 de copii, fete si baieti cu varsta de 8-9 ani. Scopul studiului a fost de a descoperi daca exista o legatura intre nivelul hormonilor asociat cu debutul pubertatii si imaginea corporala a copiilor. Imaginea corporala se refera la felul in care copiii se raporteaza la propria imagine fizica (daca sunt sau nu multumiti de felul in care arata).

Rezultatele au arata ca inca de la aceasta varsta, fetele sunt mai nemultumite de propria infatisare decat baietii, dar si baietii se pot simti nemultumiti de infatisarea lor fizica, daca au un nivel crescut de schimbari hormonale asociate cu inceputul pubertatii.

Copiii al caror nivel hormonal a fost mai ridicat au avut si un nivel mai ridicat de nemultumire fata de propria imagine. Acest lucru poate fi explicat prin faptul ca modificarile hormonale duc la modificari fizice (crestere in greutate si in inaltime), care pot da nastere la o imagine corporala negativa in randul copiilor, mai ales la varste mici.

Astfel, copiii pentru care pubertatea incepe mai devreme (de la 8-9 ani) au nevoie de sprijinul parintilor si cadrelor didactice pentru a-si mentine o imagine corporala pozitiva si pentru a-si mentine echilibrul emotional in aceasta perioada.

Cum poti folosi aceste informatii:

  • Daca ai un copil care s-a dezvoltat fizic mai repede decat restul colegilor lui, este important sa ii acorzi si sprijin emotional si sa ii vorbeste despre modificarile corporale care au loc.
  • Incurajeaza stima de sine a copilului tau punand accent si pe alte aspecte ale imaginii de sine, in afara de cele fizice. Ajuta-l sa aiba reusite in domeniile care il pasioneaza si sa isi construiasca increderea in sine, dincolo de aspectul fizic.
  • Vorbeste-i copilului tau despre faptul ca pubertatea este o etapa normala in dezvoltare, la care vor ajunge toti copiii, fiecare in ritmul sau.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu