characters characters

Prima lansare de carte transmisa live in 19 orase din tara. “Cartea curajului”, lansata ieri la Gaudeamus

18 noiembrie 2016    |   1100 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

cartea curajului
“Cartea curajului”, semnata de Adina Rosetti si ilustrata de Alexia Udriste, este o carte pentru copii aparuta la Curtea Veche Publishing ce reuneste 10 povesti inspirate din realitate, repovestite astfel incat parintii sa le poata impartasi copiilor valorile asociate curajului.

“Cartea curajului” a fost lansata ieri in cadrul unui eveniment transmis live in 19 biblioteci din toata tara, marcand astfel o premiera pentru piata de carte din Romania. Evenimentul a putut fi urmarit in timp real si pe paginile de Facebook Curaj Romania si Curtea Veche Publishing.

Lansarea inedita a inclus momente de lectura la care au participat, prin transmisiune in direct, copii din 5 librarii judetene din tara (Deva, Medgidia, Piatra Neamt, Racoasa – jud. Vrancea, Targu Jiu). La eveniment au luat parte, alaturi de autoare si de ilustratoarea cartii, actorul Marian Ralea (celebrul Magician), Ioana Chiceit-Macoveiciuc (printesaurbana.ro), prof. Eugen Belivac, psihologul Keren Rosner, Miruna Meirosu (PR Manager Curtea Veche Publishing) si Alfred Borcan (Director de Marketing Piraeus Bank).

cartea curajului

Cartea, editata de Curtea Veche Publishing, reuneste 10 povesti despre curaj inspirate din intamplari reale colectate prin intermediul aplicatiei online “Culegatorii de Curaj”, care a fost lansata de Piraeus Bank in 2015, ca parte a unei comunitati pe care banca a creat-o pentru a cunoaste si inspira oamenii sa aiba incredere in propria lor valoare.

Povestile din “Cartea curajului” sunt dezvoltate in jurul a “10 fiinte mici care fac gesturi mari“, iar printre cele mai populare se numara cea a unui profesor de limba engleza din Ramnicu Valcea, care impreuna cu elevii sai a realizat un documentar despre viata satului romanesc de la inceputul de secol XX, un proiect care trece dincolo de programa scolara. O alta poveste este cea a unei studente la medicina din Bucuresti, initiatoare a campaniei „Doneaza par copilasilor”, o initiativa prin care copiii bolnavi de cancer primesc gratuit peruci. Astfel, Superputerile lui Toma, Avanlansa pe Muntele Bomboanelor, Un pestisor pe nume Baltzar sau Mir – Porumbelul Salvator, o poveste despre Vlad Voiculescu si tabara pentru copiii bolnavi de cancer MagiCamp, sunt doar cateva dintre povestile despre curaj care inspira si pot fi un exemplu pentru copii, dar si pentru parinti.

„Nu trebuie sa fii supererou ca sa fii curajos. Daca ne uitam bine in jur, vedem peste tot dovezi de curaj, iar de cele mai multe ori, curajosii sunt oameni obsinuiti. Uneori, curajul inseamna sa mergi inainte atunci cand nimeni nu te incurajeaza, sa incerci ceva nou, sa ajuti un prieten cand are cea mai mare nevoie de tine. Asta cred ca vor invaţa copiii din cele 10 povestiri din Cartea Curajului, inspirate din poveştile reale ale unor oameni obişnuiţi”, a declarat scriitoarea Adina Rosetti, autoarea Cartii Curajului prezenta la evenimentul de lansare.

Prin intermediul aplicatiei online Culegatorii de Curaj, am dat oamenilor din intreaga tara posibilitatea sa faca publice povesti si acte de curaj din viata de zi cu zi, pe care le-am materializat, astazi, odata cu lansarea Cartii Curajului, intr-un proiect editorial unic in Romania. Ne bucuram ca am putut fi noi aceia care sa ducem pana la capat o astfel de initiativa valoroasa pentru societate – 10 povesti pentru copii care demonstreaza ca bunul simt, empatia si curajul de a fi tu insuti sunt importante si apreciate de cei din jur, a declarat Alfred Borcan, Director Marketing, Piraeus Bank Romania.

Initiativa lansarii cartii vine si in contextul in care aproape jumatate (42%) dintre elevii romani de 15 ani sunt analfabeti functional, potrivit unui studiu recent al Centrului de Evaluare si Analize Educationale, ceea ce inseamna ca tinerii stiu sa citeasca, insa nu asimileaza mesajul si nu inteleg ceea ce citesc. Un numar insuficient de librarii si accesul dificil la carti se numara printre cauzele acestui fenomen. In zeci de orase si sute de sate din intreaga tara nu exista nicio librarie, iar in total, in toata tara exista sub 300 de librarii.

„In foarte multe orase din tara nu mai exista librarii, in vreme ce in mediul rural ele lipsesc cu desavarsire. Sunt statistici sumbre, care pot fi imbunatatite cu initiative de acest gen care aduc cartea mai aproape de copii si de parinti. Facem parte cu bucurie din acest proiect care ne face sa privim actele de curaj dintr-o alta perspectiva, mai aproape de realitate, si care poate aduce inspiratie pentru fiecare dintre noi”, a declarat Iren Arsene, General Manager Curtea Veche Publishing.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu