characters characters

Prima intrunire a Consiliului National pentru Prevenirea si Combaterea Violentei in mediul scolar

19 iunie 2012    |   481 vizualizări
Membrii Consiliului National pentru Prevenirea si Combaterea Violentei in mediul scolar s-au intrunit intr-o prima sedinta de lucru, luni, 18 iunie, la sediul MECTS. Intalnirea Consiliului a fost prezidata de Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, domnul Stelian Victor Fedorca.

In cadrul intrunirii au fost discutate o serie de aspecte organizatorice cu privire la activitatea consiliului in raport cu obiectivul propus - initierea de campanii de prevenire si combatere a violentei in mediul scolar, obiectiv ce reprezinta o prioritate nationala pentru Romania in acest moment. Printre aceste decizii s-au numarat fixarea sarcinilor pentru membrii Consiliului in functie de competente si stabilirea unui plan de actiuni pe baza strategiei de prevenire si combatere a violentei in scoli, document elaborat in cadrul unui proiect cu finantare europeana.

Consiliul a dezbatut, de asemenea, variante pentru crearea sistemului de raportare si monitorizare a cazurilor de violenta scolara prin fixarea setului de indicatori, definirea tipurilor de violenta scolara si fisa de inregistrare a datelor. Totodata, s-a decis postarea pe site-ul Ministerului Educatiei a tuturor documentelor ce privesc acest fenomen (strategia nationala, ghiduri, rapoarte) pentru a putea fi consultate de toti cei interesati.

Consiliul National pentru Prevenirea si Combaterea Violentei in mediul scolar va monitoriza si evalua permanent modul de aplicare la nivel national a strategiei nationale pentru combaterea violentei in mediul scolar.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu