characters characters

Preluarea mandatului de catre ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj

20 noiembrie 2015    |   446 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Adrian Curaj
La sediul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a fost semnat miercuri, 18 noiembrie 2015, protocolul de predare-primire intre noul ministru al Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, domnul Adrian Curaj, si fostul ministru, domnul Sorin Mihai Cimpeanu. La eveniment a participat si doamna Ligia Deca, Consilier de Stat pentru Educatie si Cercetare - Administratia Prezidentiala.

Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, domnul Adrian Curaj, a prezentat succint principalele obiective ale mandatului sau, accentuand faptul ca investitia in educatie, cercetare, inovare si antreprenoriat este o sansa importanta pentru dezvoltarea Romaniei.

De asemenea, au fost mentionate nevoia de imbunatatire a pregatirii cadrelor didactice, continuarea reformei curriculare, dezvoltarea invatamantului profesional si tehnic, inclusiv cel dual, debirocratizarea invatamantului preuniversitar, internationalizarea invatamantului superior si a cercetarii, respectiv deschiderea cercetarii spre mediul privat prin parteneriate care sa stimuleze inovarea. „Continuitatea inseamna mult, dar trebuie facute si anumite corectii astfel incat sa oferim sistemului national de invatamant, in ansamblul sau, predictibilitate”, a declarat ministrul Adrian Curaj. Un alt subiect abordat a fost aducerea scolilor la standarde care sa asigure atat calitatea educatiei, cat si siguranta elevilor, care impreuna cu un dialog constructiv cu societatea civila sa ajute la cresterea increderii in scoala romaneasca.

Ministrul Educatiei i-a multumit predecesorului sau pentru colaborarea speciala si deschiderea deosebita aratate pe durata mandatului. La randul sau, domnul Sorin Mihai Cimpeanu i-a urat succes noului ministru al Educatiei, si l-a asigurat de intreaga sa disponibilitate, din pozitia de rector si presedinte al Consilului National al Rectorilor, pentru continuarea programelor demarate, dar si a celor care urmeaza a fi puse in aplicare.

De asemenea, doamna Ligia Deca a reamintit ca marti, cu ocazia Zilei internationale a elevilor si studentilor, presedintele Klaus Iohannis a declarat deschisa dezbaterea nationala pentru educatie si cercetare, astfel ca pana la finele lui 2016 sa fie conturat un set de obiective de tara, care sa se traduca intr-o viziune, iar mai apoi intr-o stategie si plan operational. Doamna Ligia Deca a subliniat, totodata, relatia buna pe care Administrația Prezidențiala a avut-o cu Ministerul Educației si si-a manifestat deschiderea pentru o colaborare stansa si pe viitor.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu