characters characters

Portretul unui profesor motivat sa se perfectioneze

12 aprilie 2016    |   2732 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Portretul unui profesorEducatia evolueaza o data cu intreaga societate, iar tehnologia incepe sa o influenteze din ce in ce mai mult. Deoarece informatiile sunt mult mai usor de accesat acum, rolul profesorului nu se mai poate limita la a transmite cunostinte elevilor, ci a le incuraja motivatia pentru cunoastere, gandirea critica si independenta si de a-i invata sa foloseasca informatiile la care au acces. Asadar, insisi profesorii sunt nevoiti sa se perfectioneze constant pentru a tine pasul in clasa cu provocarile educatiei din ziua de azi.

Studiile arata ca relatiile apropiate din punct de vedere emotional sunt esentiale pentru a-i ajuta pe tineri sa se dezvolte. Asadar, intra in discutie si importanta personalitatii profesorilor in educatie.

Care sunt trasaturile de personalitate ale profesorilor care ii ajuta sa aiba o relatie sincera, apropiata si deschisa cu elevii lor? Care sunt trasaturile de personalitate care faciliteaza evolutia constanta si disponibilitatea pentru perfectionare?

Optimismul. Cand vedem doar lucrurile rele din jurul nostru sau ne asteptam la ce este mai rau, transmitem celor din jur teama si anxietate. O atitudine oprimista incurajeaza afectiunea, curiozitatea, speranta si se asociaza cu sanatatea fizica si emotionala.

Deschiderea. Atitudinea deschisa la solutii diverse si gandirea flexibila a profesorilor transmit elevilor increderea ca pot cauta si gasi solutii potrivite la diverse probleme, incurajandu-le motivatia si creativitatea.

Aprecierea celor din jur. Aprecierea profunda a oamenilor ne ajuta sa permitem acestora sa aiba esecuri fara sa ii pedepsim pentru ele, sa acceptam ca dezvoltarea presupune crestere, dar si obstacole si incurajeaza solidaritatea intre oameni.

Flexibilitatea. Un profesor care stie ca nu doar scopul conteaza, ci si drumul pana la atingerea lui este important, ii poate ajuta pe elevi sa isi imbunatateasca gandirea si abilitatile. Avand o atitudine flexibila, profesorul poate sa isi incurajeze elevii sa continue sa depuna efort chiar si atunci cand intampina dificultati.

Orientarea catre scop. Scopurile ii unesc pe elevi si profesori in acelasi demers, in cautarea solutiilor celor mai potrivite. Atunci cand profesorul este orientat catre scopul de a oferi o educatie autentica, relatia dintre elev si profesor va incuraja creativitatea si invatarea.

Aceleasi trasaturi de personalitate este preferabil sa le „cultivi” si la copilul tau, incurajandu-l sa gandeasca optimist, sa fie deschis la experiente si informatii noi, sa ii respecte si aprecieze pe cei din jur, sa gandeaasca flexibil si sa nu piarda din vedere scopurile catre care se indreapta. :)

Sursa: KQED.org


*Sursa foto: stockimages, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu