characters characters

Patru medalii (o medalie de aur, doua de argint si o medalie de bronz) la Olimpiada Internationala de Informatica

18 iulie 2014    |   225 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/tsakshaug/6868824932/


Olimpicii romani au cucerit patru medalii (o medalie de aur, doua de argint si o medalie de bronz) la a XXVI-a editie a Olimpiadei Internationale de Informatica, organizata in Taipei (Taiwan), in perioada 13-20 iulie.


Multiplu medaliat international, bistriteanul Rares Darius Buhai, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „Liviu Rebreanu", si-a adaugat in palmares inca o medalie de aur, la fel ca la precedentele doua editii. „As dori sa punctez o reusita majora a Romaniei la aceasta competitie: Rares Buhai a devenit romanul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile, depasind performanta realizata anul trecut de Vlad Gavrila. In Hall of Fame-ul medaliilor obtinute la Olimpiada Internationala de Informatica, Rares este depasit de doar 5 concurenti", a declarat profesorul Adrian Panaete, team leader-ul lotului olimpic roman si coordonatorul Comisiei de pregatire si selectie a lotului national de informatica pentru seniori. De altfel, Vlad Gavrila, actualmente student la Cambridge, a insotit echipa Romaniei in calitate de deputy leader.


Medaliile de argint au fost obtinute de Andrei Heidelbacher, elev in clasa a XII-a la Colegiul National „C. D. Loga" din Timisoara (laureat cu argint si anul trecut) si de Alexandru Velea, elev in clasa a XI-a la Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca. Medalia de bronz a intrat in posesia lui Dan-Mihai Gheorghe, elev in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.


La editia 2014 a Olimpiadei Internationale de Informatica au participat 303 concurenti din 86 de state.


Olimpicii romani revin in tara luni, 21 iulie, pe Aeroportul International „Henri Coanda", la ora 13:15.


Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu