characters characters

Patru medalii, dintre care doua de aur, pentru echipa Romaniei la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale (CEOI)

23 iunie 2014    |   203 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/tsakshaug/6868824932/


Lotul de informatica al Romaniei a obtinut patru medalii - doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz - la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale (CEOI), desfasurata in perioada 18-23 iunie, la Jena (Germania).


Medaliile de aur 
au fost cucerite de Andrei Heidelbacher, elev in clasa a XII-a la Colegiul National „C. D. Loga" din Timisoara, laureat cu aur si la editia de anul trecut, respectiv Rares-Darius Buhai, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „Liviu Rebreanu" din Bistrita. Medalia de argint i-a revenit lui Alexandru Velea, elev in clasa a XI-a la Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca, iar medalia de bronz a intrat in posesia lui Radu Szasz, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „C. Brediceanu” din Lugoj (judetul Timis).


La a XXI-a editie a CEOI au participat 38 de concurenti din 10 tari. Conform regulamentului, fiecare stat poate inscrie o echipa formata din maximum 4 elevi a caror varsta nu depaseste 19 ani la data concursului. Prima editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI) s-a desfasurat in Romania, in 1994, la Cluj-Napoca, la initiativa tarii noastre.


Elevii romani revin in tara marti, 24 iunie, ora 23.40 (ora aterizarii), pe Aeroportul International „Henri Coanda”.


Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu