characters characters

Patru medalii, dintre care doua de aur, locul intai pe natiuni in Europa si locul trei la nivel mondial la Olimpiada Internationala de Geografie

19 august 2014    |   372 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/tsakshaug/6868824932/


Lotul national olimpic prezent la a XI-a editie a Olimpiadei Internationale de Geografie a continuat seria succeselor din anii precedenti, reusind sa cucereasca patru medalii: doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz. In clasamentul pe natiuni, excelentele rezultate individuale au plasat Romania pe locul I in Europa si pe locul al treilea la nivel mondial (dupa Singapore si Australia).


Medaliile de aur au fost cucerite de Andra-Cosmina Albulescu
(clasa a XII-a/Colegiul National ,,Costache Negri” din Galati) si Cosmina-Andreea Manea (clasa a XII-a/Colegiul National ,,I. C. Bratianu” din Pitesti). Ambele eleve au fost laureate cu aur si la editia din 2013. Medalia de argint i-a revenit Aurei-Elena Amironesei (clasa a XI-a/Colegiul National din Iasi), in timp ce medalia de bronz a intrat in posesia Ancai-Maria Radulescu (clasa a XII-a/Colegiul National ,,I. C. Bratianu” din Pitesti).


Olimpiada Internationala de Geografie s-a desfasurat in perioada 11-18 august, in orasul polonez Cracovia. Au participat 142 de concurenti din 36 de tari.


Lotul olimpic si profesorii insotitori revin in tara marti, 19 august, ora 14:00, pe Aeroportul International „Henri Coanda”.


Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu