characters characters

Parintii britanici cheltuiesc in medie 2 000 lire sterline pe an pentru a compensa timpul limitat petrecut impreuna cu copii

20 ianuarie 2012    |   357 vizualizări
Cadouri pentru copiiParintii britanici care lucreaza cheltuiesc in jur de 2 000 de lire sterline pe cadouri pe care le ofera copiilor, pentru a compensa timpul limitat petrecut impreuna cu acestia.

Un studiu prezentat de DailyMail.co.uk arata ca jumatate dintre participantii la studiu sunt impinsi de vinovatie sa cumpere cadouri pentru copii, iar o treime dintre ei sunt ingrijorati de faptul ca ofera copiilor mai putin timp decat au primit ei insisi in copilarie, de la propriii parinti.

In medie, un parinte britanic petrece in jur de doua ore pe zi cu copiii sai. 38% dintre parinti au declarat insa ca petrec mai putin de 7 ore pe saptamana impreuna cu copiii, echivalentul a 15 zile pe an.

Studiul arata ca tatii sunt dispusi sa cheltuiasca mai multi bani pe cadouri pentru copii (in medie 1371 lire sterline pe an) decat mamele (1,156 lire sterline pe an).

Jumatate dintre parintii participanti la cercetare au recunoscut ca nu petrec suficient timp doar cu copilul lor, in timp ce 43% au declarat ca nu reusesc sa faca acest lucru decat in weekend.

Totusi, 55% dintre ei cred ca in prezent, tatii dedica mai mult timp copiilor decat acum 10 ani.

Psihologii avertizeaza insa ca, mai ales la varste mici, copiii nu inteleg valoarea lucrurilor materiale pe care le primesc de la parinti, iar ceea ce ii ajuta sa se simta iubiti este timpul petrecut impreuna cu parintii. Specialistii recomanda parintilor sa isi gaseasca timp pentru activitati realizate impreuna cu copilul, care nu presupun o durata foarte mare, precum gatitul impreuna, plimbarile in natura sau realizarea de puzzle-uri.

Iata cateva exemple de activitati pe care le poti realiza impreuna cu copilul tau:activitati practice pentru stimularea curiozitatii copilului si activitati practice pentru dezvoltarea imaginatiei si creativitatii copilului.

 

Tu cat timp petreci impreuna cu copilul tau?

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    anca ban    26.01.2012 - 07:33
    sunt mama full time. este cel mai frumos dar oferit copiilor mei.