characters characters

Parinti romani plecati in strainatate

28 noiembrie 2017    |   2917 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

parinti plecati in strainatate
In tara, exista 96723 de copii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate (ori unul dintre parinti, ori ambii). Acesti copii sunt, in mare parte, lasati in grija rudelor sau persoanelor apropiate. O mica parte dintre ei ajung in grija statului, fiind plasati in grija unui asistent maternal sau intr-un centru de plasament. In total, in Romania, exista 74405 familii din care un parinte sau ambii parintii au plecat la munca in strainatate.

Copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate

Numarul total de copii ramasi acasa care provin din familii in care ambii parinti sunt plecati la munca in strainatate este de 18403, potrivit statisticilor referitoare la primul semestru al anului 2017 (finalul lunii iunie 2017). Dintre acestia, 17142 au fost lasati in grija rudelor de pana la gradul IV, fara a fi impuse masuri de protectie. Restul de 1069 de copii se afla in sistemul de protectie speciala, in centre de plasament (212 copii), la asistenti maternali (123), la rude de pana la gradul IV (667) si la alte familii sau persoane (67 copii). 192 de copii se afla in grija altor persoane sau altor familii, fara masuri de protectie speciala.

Citeste si:

Absenta unui parinte este asociata cu comportamente de risc la copii

Iubirea parintilor ajuta creierul copiilor sa se dezvolte


Copiii care au un parinte plecat la munca in strainatate

Numarul total de copii romani care au un parinte plecat la munca in strainatate este de 65425, dintre care 62876 au fost lasati in grija rudelor pana la gradul Iv, fara masuri de protectie. 1558 de copiii sunt in sistemul de protectie speciala, la assitenti maternali, in centre de plasamante, la rude sau la alte familii, iar 991 copii se afla in alte situatii (lasati in grija altor persoane sau rude, fara masuri de protectie speciala.)

Numarul total al copiilor cu parinte unic sustinator plecat la munca in strainatate este de 12895, dintre care 11498 au ramas in grija rudelor de pana la gradul IV.

In total, numarul copiilor care au parinti plecati in strainatate si care au fost inclusi in sistemul de protectie speciala este de 3931.

*Sursa foto: Pexels.com


Sursa statistica: Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA)

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu