characters characters

“Parenting neconditionat” de Alfie Kohn deschide colectia “Cartile parintilor”

04 noiembrie 2013    |   8285 vizualizări
“Parenting neconditionat” de Alfie Kohn deschide colectia “Cartile parintilor”
"Copiii invata sa ia decizii cand li se permite sa ia decizii,
nu cand sunt obligati sa urmeze instructiuni."  Alfie Kohn


Bucuresti, 4 noiembrie 2013. Multi Media Est Publishing lanseaza mult asteptata colectie “Cartile parintilor” cu un volum de referinta pentru biblioteca tuturor acelora care sunt preocupati de calitatea relatiilor pe care le dezvolta in timp cu copiii lor.

“Parenting neconditionat”
de Alfie Kohn este cartea care a deschis perspectivele parintilor din intreaga lume in ceea ce priveste cresterea si educarea constienta a copiilor.





In Romania, cartea este disponibila pentru vanzare pe www.totuldespremame.ro sau pe email la shop@totuldespremame.ro.

Termenul parenting neconditionat este, in viziunea autorului, acel stil de educatie in care parintii nu se limiteaza la a pedepsi greşelile copilului si la a recompensa buna purtare, ci se straduiesc sa identifice nevoile şi mesajele ce se ascund in spatele comportamentelor nedorite, sa rezolve problemele prin cooperare, sa ofere iubire neconditionata si sa le permita copiilor sa faca propriile alegeri, acestea fiind solutii benefice pe termen lung.


"Toti parintii pe care i-am intalnit pana acum sustin ca isi doresc pentru copilul lor cel mai bun viitor posibil. Si ii cred. Insa cati sunt dispusi sa paraseasca zona de confort pentru asta? Am intalnit prea des in cabinet si in viata efectele nedorite ale tendintei parintilor de a face alegeri facile in educatia copiilor. Calea cea mai usoara pentru parinte nu este de multe ori cea mai buna pentru copil. Si asta se vede, uneori si imediat, dar mai clar, mai tarziu in viata", a declarat Bogdan Cezar Ion, lector doctor la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti.


Experienta lecturii acestei carti este revelatoare pentru orice parinte. De altfel, autorul insusi spune despre cartea sa ca nu este dedicata acelora care vor sa fie sefi in relatia cu copiii lor.

"Cartea este ca un drum fara intoarcere. Dupa ce o citesti nu mai poti apela la sistemul pedeapsa-recompensa cu sufletul impacat. Este o lectura ce te conecteaza la valorile tale autentice si te ajuta sa faci din iubirea pe care o simti pentru copilul tau o practica a vietii de zi cu zi. Si iubirea aceasta o primesti apoi inapoi, intr-un flux al conectarii ce face viata mai frumoasa," a spus Monica Reu, trainer de comunicare nonviolenta. De altfel, aceasta a povestit ca, dupa venirea pe lume a fetitei sale Emma “nicio alta cale nu mi s-a parut mai fireasca, mai dreapta si mai simpla decat aceea a conectarii empatice, pline de iubire si de respect.”

Acesta este una din cele mai cunoscute carti ale sociologului american Alfie Kohn, volum care a primit premiul Golden Award NAPPA 2006 (National Parenting Publications Awards).

"Cartea lui Kohn nu ne ofera retete si sugestii facile, ci altceva mult mai important: incredere in copiii nostri si in natura umana. Dupa ce veti citi , veti alunga cu usurinta cliseele mostenite despre copiii manipulatori si rasfatati si va veti duce catre micutii vostri cu inima deschisa, incercand sa le intelegeti nevoile si sa fiti in mod real si profund alaturi de ei", a punctat Despina Badescu, redactor-sef al totuldespremame.ro.


Promotor al celor mai indraznete idei legate de cresterea copiilor si unul dintre cei mai revolutionari autori de parenting ai zilelor noaste, Alfie Kohn va sustine la Bucuresti doua conferinte, pe 16 noiembrie, la Hotel Intercontinental. Evenimentul organizat de TOTUL DESPRE MAME, cu suportul curatorului Monica Reu, cuprinde doua teme, astfel: Parenting neconditionat (Importanta iubirii neconditionate in educarea copiilor) si Şcolile pe care le merita copiii noştri (Educatie progresista versus invatamant traditional).

Inscrierile pentru Conferintele lui Alfie Kohn se pot face accesand site-ul www.totuldespremame.ro/evenimente.


Iti recomandam sa citesti si Principiile parentingului neconditionat.

Comentează:
8 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    mihaela    10.01.2014 - 13:19
    doresc si eu cartea , de unde o pot procura??
  • Utilizator Anonim
    Andrei    28.12.2013 - 07:48
    cat dureaza onorarea comenzii?..am dat comanda pe 23.12.2013 si nici un semn..
  • Utilizator Anonim
    MARCELA    21.12.2013 - 12:07
    si eu as dori sa procu cartea , cum?
  • Utilizator Anonim
    Camelia    20.12.2013 - 22:14
    l-am vazut la garantat suta la suta, grozav!!!
  • Delia Lungu
    Delia Lungu    17.12.2013 - 14:13
    @ Mirela si Adina: Pentru mai multe detalii despre cum puteti cumpara cartea, puteti trimite un email la adresa email la shop@totuldespremame.ro. Lectura placuta!:)
  • Utilizator Anonim
    Mirela    17.12.2013 - 12:04
    Sunt incantata !Vreau sa-mi cumpar cartea.Cum procedez?
  • Utilizator Anonim
    ciugudean simona    15.12.2013 - 22:51
    Excelentă opinia autorului.
  • Utilizator Anonim
    Adina Scriosteanu    15.12.2013 - 22:46
    De unde pot procura aceasta carte?