characters characters

Palmares excelent la Olimpiada Internationala de Matematica: sase medalii (trei de argint si trei de bronz)

29 iulie 2013    |   431 vizualizări
Elevii romani au cucerit sase medalii (trei medalii de argint si trei de bronz) la a 54-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata in perioada 18-27 iulie, in localitatea columbiana Santa Marta.

Multiplu medaliat la concursurile regionale si internationale de matematica, Omer Cerrahoglu (clasa a XI-a/Colegiul National „Gheorghe Sincai" din Baia Mare) si-a trecut in palmares o medalie de argint. Este a cincea distinctie obtinuta de olimpicul baimarean in aceasta prestigioasa competitie, el fiind medaliat la fiecare participare din 2009 incoace (doua medalii de aur si trei de argint). Ceilalti doi laureati cu argint sunt Stefan Spataru (medalie de bronz la precedenta editie) si Marius-Ioan Bocanu, ambii elevi in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Medaliile de bronz au fost obtinute de Stefan-Cosmin Gramatovici (clasa a XI-a/Colegiul National „Tudor Vianu" din Bucuresti), respectiv Hai Tran Bah si Andrei-Viorel Bud, elevi in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Capitala. Mentionam ca Stefan Spataru, Marius-Ioan Bocanu si Andrei-Viorel Bud au facut primii pasi spre performanta in matematica in Alexandria, Pitesti si Negresti-Oas, orasele lor natale, indreptandu-se ulterior spre excelenta ca bursieri ai Liceului International de Informatica.

Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Matematica a reunit 547 de participanti din 103 tari.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu