characters characters

Ostilitatea profesorilor afecteaza invatarea

Copiii invata mai putin cand profesorii sunt ostili

29 mai 2018    |   3185 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

ostilitatea cadrelor didactice
Un profesor poate ajuta enorm un copil, dar il poate si impiedica sa devina maximul ce poate fi. Un studiu recent publicat arata ca acei elevi care au profesori ostili obtin punctaje mai mici in situatii de testare decat elevii care au profesori neutri.

Citeste si alte articole despre relatia profesor-elev:

Stilurile de predare 

Cum il ajuti pe copil cand cadrul didactic este prea critic 

Elevii sunt foarte influentati de atitudinea si modul in care profesorii se raporteaza la ei si acest lucru tinde sa le afecteze si performantele scolare.

„Elevii isi aduc extrem de bine aminte tot ceea ce inseamna esecuri, mustrari, etichete si remarci sarcastice venite din partea profesorilor. Toate acestea devin bariere in invatare.”, sustin specialistii.

Studiul pe baza caruia s-a ajuns la astfel de concluzii, a inclus un numar de 500 de studenti. Jumatate dintre acestia au urmarit un curs predat de un profesor cu o atitudine neutra, iar cealalta jumatate, un curs predat de un profesor cu atitudine ostila fata de studenti. Apoi, toti studentii au dat un test din materialul prezentat in cadrul cursului. Studentii care au primit informatiile intr-o maniera ostila au obtinut rezultate mai scazute cu 5 procente fata de studentii care au avut parte de un profesor cu o atitudine neutra.

Studentii care au fost afectati cel mai mult de atitudinea profesorilor au fost chiar cei motivati sa invete materia respectiva si cei care erau mai dispusi sa depuna mai mult effort pentru a se perfectiona.

„Este suficienta o singura zi in care profesorul sa fie ostil pentru ca elevul sa isi formeze o perceptie si sa isi creeze blocaje mintale pentru tot restul anului scolar.”, adauga specialistii.

Studiile de acest fel arata cat de importanta este relatia profesorului cu elevii sai pentru rezultatele academice ale acestora din urma.

Sursa: EdWeek.org 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu