characters characters

Olimpicii romani au cucerit patru medalii la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru seniori

19 august 2014    |   262 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Lotul olimpic de informatica al Romaniei a cucerit patru medalii (o medalie de aur si trei medalii de argint) la a XXII-a editie a Olimpiadei Balcanice de Informatica, desfasurata la Ankara, in perioada 10 - 17 august.


Medalia de aur a fost obtinuta deMihai-Iulian Andreescu, elev in clasa a XII-a la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Capitala. Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Szasz (clasa a XII-a/Colegiul National „C. Brediceanu” din Lugoj, judetul Timis),Tudor-Petru Tiplea (clasa a XII-a/Colegiul National „Dragos Voda” din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures) si Mihai Gheorghe(clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti).


Echipa Romaniei a fost condusa de profesorii Szabó Zoltan si Dan PracsiuCompetitia a reunit 13 echipe din 11 tari: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia. Echipa Turkmenistanului a participat in calitate de tara invitata, iar Turcia, din postura de tara-gazda, a avut doua echipe in concurs.


Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu