characters characters

Rezultatele elevilor romani la Olimpiada Internationala de Geografie pentru Europa Centrala, de Sud si Sud - Est 2019

28 iunie 2019    |   958 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Olimpiada Internationala de Geografie pentru Europa Centrala, de Sud si Sud-Est
Loturile olimpice de geografie ale Romaniei (juniori si seniori) au cucerit sase medalii de aur (patru la juniori si doua la seniori) si doua medalii de argint (ambele la seniori) la a V-a editie a Olimpiadei Internationale de Geografie pentru Europa Centrala, de Sud si Sud - Est. Rezultatele au plasat Romania pe primul loc in clasamentul pe natiuni.

Medaliile de aur au fost obtinute de juniorii Alexia Svenja Papirowski (clasa a VIII-a/Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti) - punctaj maxim, Andrei Fedorenciuc (clasa a VIII-a/Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi), Mario-Ionel Luciu (clasa a IX-a/ Colegiul „Mihai Viteazul” din Ineu - jud. Arad), Vlad Patrik Apostol (clasa a IX-a/Colegiul National „Grigore Moisil” din Bucuresti) si seniorii Ioana Delia Dumitrescu (clasa a X-a/Colegiul National „Ion Minulescu” din Slatina), respectiv Liviu Cristian Terebes (clasa a XI-a/Colegiul National „Mihai Eminescu” din Satu Mare) - punctaj maxim. Delia Ioana Dumitrescu si Vlad Patrik Apostol au fost prezenti si la concursul de anul trecut, cand si-au trecut in palmares medaliile de bronz.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Rebeca Ursu (clasa a X-a/Colegiul National „Grigore Moisil” din Onesti - jud. Bacau) si Angelo Andi Petre (clasa a XII-a/Colegiul National „Ienachita Vacarescu” din Targoviste).

Potrivit regulamentului competitiei, fiecare echipa este compusa din 4 elevi si 2 profesori coordonatori. Loturile Romaniei au fost coordonate si insotite de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul Naţional din Iasi) si Cristina Parvu (Centrul National de Evaluare si Examinare).

Concursul a inclus trei probe, toate in limba engleza: o proba teoretica (scrisa), o proba practica (in teren) si o proba multimedia. La editia din acest an, desfasurata la Belgrad (23-29 iunie), au participat 78 de elevi din 8 tari.

Sursa:Edu.ro


*Sursa foto: Facebook.com/Ministerul Educatiei

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu