characters characters

Olimpiada Balcanica de Matematica. Romania, 2 medalii de aur, 2 medalii de argint si 2 medalii de bronz

10 mai 2016    |   447 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

medalii Olimpiada Balcanica de Matematica 2016
In perioada 5 – 10 mai 2016 s-a desfasurat in Tirana, Albania, a 33-a Olimpiada Balcanica de Matematica (BMO 2016).BMO este o competitie anuala la care participa elevi de liceu si presupune rezolvarea de catre fiecare participant, in cel mult patru ore si treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica si algebra.

BMO are drept obiective, incurajarea relatiilor de prietenie intre elevi si profesori, stimularea si dezvoltarea elevilor talentati la matematica si crearea de oportunitati pentru schimbul de informatii cu privire la programele scolare si practicile din tarile membre. De asemenea, BMO contribuie la dobandirea de experienta si pregatirea pentru Olimpiada Internationala de Matematica (IMO).

La BMO 2016 au participat echipe din Albania A, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Cipru, fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, Romania, Serbia si Turcia (tari membre) precum si echipe din Albania B, Azerbaijan, Franta, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudita, Turkmenistan si Marea Britanie (tari invitate).

In clasamentul neoficial pe echipe, Romania a ocupat locul 2 (180 puncte), la diferenta de doar 1 punct de locul 1, ocupat de Serbia (181 puncte). Anul trecut, Romania s-a clasat pe locul 2 (171 puncte), dupa Turcia (177 puncte).

Elevii romani au obtinut urmatoarele rezultate:

  • Medalii de aur: Ciprian Bonciocat(40 puncte, punctaj maxim) de la Colegiul National „Tudor Vianu” din Bucuresti si Teodor-Andrei Andronache (34 puncte) de la Liceul International de Informatica din Bucuresti.
  • Medalii de argint: Tudor Plopeanu (31 puncte) de la Liceul International de Informatica din Bucuresti si Ovidiu-Neculai Avadanei (30 puncte) de la Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi.
  • Medalii de bronz: Raluca-Ioana Cobzaru (23 puncte) de la Liceul International de Informatica din Bucuresti si Alexandru Pascadi (22 puncte) de la Colegiul National „Tudor Vianu” din Bucuresti.

Rezultatele copiilor romani la olimpiadele internationale de matematica au fost intotdeauna foarte bune si uneori excelente, acestea contribuind masiv in ultimii 25 de ani la imaginea Romaniei in lume, ca o tara ce produce tineri exceptionali. In plus, chiar daca multi dintre acesti tineri studiaza in continuare, in afara tarii si obtin pozitii in mari universitati din lume, ei raman adevaratii nosti ambasadori in stiinte si tehnologie”. (Radu Gologan, Presedinte al Societatii de Stiinte Matematice din Romania si Coordonatorul lotului olimpic national de matematica).

Etapele Olimpiadei de Matematica din Romania si strainatate sunt sustinute de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. Antrenarea lotului Romaniei si participarea acestuia la Olimpiada Balcanica de Matematica a fost facuta in parteneriat cu Societatea de Stiinte Matematice din Romania, cu sprijinul sponsorilor principali, traditionali, respectiv Fundatia eMAG si Banca Comerciala Romana si Firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii.

Delegatia Romaniei a fost condusa de conf. univ. dr. Catalin Gherghe de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti si insotita de conf. dr. Mihai Chis de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii de Vest din Timisoara si profesor Marius Miinea de la Colegiul National „Vladimir Streinu” din Gaesti.


Felicitari echipei Romaniei pentru rezultatele excelente obtinute!

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu