characters characters

O scoala din Capitala, sanctionata de CNCD pentru tentativa de a forma o clasa "de elita"

22 noiembrie 2013    |   223 vizualizări
O scoala generala din Capitala a fost amendata cu 1.000 de lei de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), pentru ca a organizat un concurs pentru a forma o clasa "de elita".

In cadrul Scolii Generale nr. 81 din Bucuresti, a fost organizat un concurs pentru ca elevii apartinand aceleiasi specializari (matematica) sa fie impartiti in doua clase, dintre care una "de elita".Unul dintre parintii elevilor a facut sesizare la CNCD, care a decis ca organizarea concursului respctiv reprezinta discriminare si sa amendeze scoala cu 1.000 de lei.

Articol complet: Realitatea.net

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Adrian    26.11.2013 - 13:17
    Cu siguranta, masura luata dovedeste ca CNCD nu are in componenta niciun membru care sa fi simtit stralucirea unei medalii castigate prin forta mintii. Le este greu sa inteleaga ca locurile de pe listele de concurs nu se pot cumpara ca posturile lor. Si mai trist este ca unii parinti nu vad celelalte calitati ale copiilor lor. Un copil care nu se impaca bine cu matematica nu este in niciun caz lipsit de inteligenta, dar daca are un alt talent, acela ar trebui sa fie domeniul in care-si va urca podiumul. De aceea exista licee de muzica, scoli sportive, de arta, etc. Tot din acest motiv Ministerul a organizat un concurs pentru formarea unui grup de excelenta la matematica. Sunt profesori pasionati in unele scoli, care in timpul lor liber, organizeaza cerc de matematica cu totul gratuit, e adevarat, pentru cei care au reusit sa aiba un nivel superior. Ei vor fi poate cei ce-i vor face pe multi mandri ca au castigat o medalie pentru Romania. Acea medalie nu este insa un fotoliu de parlamentar, nici un post de mai stiu eu ce inspector vamal. NU SE CUMPARA! Daca ne umplem de floricele si bere privind Jocurile Olimpice, nu suntem totusi Nadia Comaneci. Si asa, din listele cu rezultate la concursurile de matematica, nu se strang punctaje semnificative decat pentru cateva sute de copii dintr-o generatie, pe tara. La asemenea scoruri, in scurt timp n-o sa mai avem cu cine umple amfiteatrele facultatilor si nu toti or sa devina politicieni, primari din care unii nu stiu sa scrie ce spun, daca se intampla sa aibe ceva de spus, etc. E adevarat ca trebuie sa existe un invatamant de masa bun, dar cine vrea performanta SA TREACA TESTUL!