characters characters

O medalie de aur, patru medalii de argint si o medalie de bronz: bilantul participarii romanesti la a 56-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica

16 iulie 2015    |   312 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Romania la Olimpiada Internationala de Matematica 2015
Olimpicii romani au obtinut sase premii - o medalie de aur, patru medalii de argint si o medalie de bronz -
 la a 56-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata in perioada 4 - 16 iulie, in Chiang Mai (Thailanda). Editia din acest an a reunit peste 570 de concurenti din 104 tari.

Laureata cu argint la editia de anul trecut, Simona Diaconu, eleva la Liceul International de Informatica din Bucuresti, si-a adaugat in palmares o medalie de aur, performanta care-i confirma rezultatul de acelasi nivel reusit in primavara, la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete.

Medaliile de argint au fost obtinute de Stefan Spataru („aur” in 2014), Theodor Andrei Andronache („argint” in 2014) si Marius Ioan Bocanu, toti elevi ai Liceului Teoretic International de Informatica din Bucuresti, respectiv Ciprian Mircea Bonciocat, elev al Colegiului National de Informatica „Tudor Vianu” din Capitala. Medalia de bronz a intrat in posesia lui Bogdan Puiu (Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati).

Lotul olimpic al Romaniei a fost insotit de prof. univ. dr. Radu Gologan, coordonator al lotului si presedinte al Societitii de Stiinte Matematice din Romania, conf. univ. dr. Catalin Gherghe (Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti) si Mihail Baluna, profesor la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti. Pregatirea echipei s-a realizat in parteneriat cu Societatea de Stiinte Matematice din Romania.

Reamintim ca prima editie a Olimpiadei Internationale de Matematica s-a desfasurat in Romania, in anul 1959, fiind initiata de Societatea de Stiinte Matematice din Romania. Au participat 7 state: Bulgaria, Polonia, Ungaria, fosta Republica Democrata Germana, fosta U.R.S.S., ex-Cehoslovacia si Romania. In prezent, peste 100 de tari, de pe 5 continente, participa anual la aceasta competitie.

Delegatia Romaniei revine in tara, vineri 17 iulie, ora 13:05, pe Aeroportul International „Henri Coanda”.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: https://www.facebook.com/IMO2015ChiangMaiThailand

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu